'Duru'ya umut ol!' Kanser hastası Duru Eryiğit için valilik onaylı yardım kampanyası başlatıldı

7 aylıkken kanser hastalığına yakalanan ve iyileşebilmesi için AntiGD2 Tedavisi görmesi gereken Duru Eryiğit için İstanbul Valiliği onayıyla yardım kampanyası başlatıldı. Duru'ya Umut Ol kampanyası sosyal medyada da paylaşılıyor. Duru için 100 TL bağışla toplamda 4 milyon TL toplanması hedefleniyor.

Henüz 7 aylıkken 4. Evre Yüksek Risk Nöroblastom tanısı konan kanser hastası 1,5 yaşındaki Duru Eryiğit,tedavi olabilmek için destek bekliyor. Yaşam mücadelesi veren Duru için ailesi, valilik onayıyla yardım kampanyası başlattı. Tanı konmasının ardından ameliyat olan ve karın kısmından 15 santimetrelik kitle alınan Duru Eryiğit, bu zamana kadar 8 kür ağırlaştırılmış kemoterapi ve 21 kür radyoterapi tedavisi gördü.

Küçük Duru'nun görmesi gereken AntiGD2 Tedavisi (Qarziba-Dinutuximab)'nin ilacı SGK tarafından karşılanmıyor. Yüksek maliyeti bulunan tedavi için aile İstanbul Valiliği'nden onay alarak yardım kampanyası başlattı. Sosyal medyada da “Duru’ya Umut Ol” etiketleriyle kampanyaya destek paylaşımları başlatıldı. Kampanya ile toplamda 4 milyon TL toplanmasu hedefleniyor. 

Baba Orhan Eryiğit, tedavi süreci hakkında şu açıklamayı yaptı:

'Duru doğmadan önce bembeyaz masmavi gözlü bir bebeğimiz olacak diye hayal kurardık. Öyle de oldu çok şükür. Hastaneye rutin olarak giderdik, ateşi çıktığında da diş çıkarıyor sandık. Çok üstelemedik ama kan değerlerine bakıldıktan sonra yavaş yavaş ne olduğunu, ne olacağını ya da doktorların neden bu kadar incelediğini anlamamaya başladık. 4 Eylül 2019’da hastanede yatmaya başladık, o günden sonra da zaten hep hastanedeyiz. Çok zorlu bir süreç başladı sonrasında. Çünkü görünürde çocuğunuzda bir şey yokmuş gibi oluyor. Normal çocuklar gibi gülüyor, oynuyor ama ilaçları almaya başladığında yavaş yavaş anlatmaya bile dilim varmayan hallerini görüyorsunuz.'

'Eskiden hafta sonu evde bir şey yapmadan geçen günlere sitem ederdik, ne lüksmüş aslında... Biz yine arada evine gelip gidebilen taraftaydık. Hastaneye bir kere girip 2 sene hiç çıkamayan anne ve çocuklar var ki… Zaten bu 1 yılda sadece kendi çocuğumuza üzülmedik, oradaki herkes kendi çocuğun oluyor. Hepsinin derdi derdin, acısı acın. 7 aylık bebeğimden 1 kilo kitle çıkarıldı. Zaten canı neydi ki? Ya da o onunla nasıl yaşamış, biz nasıl fark etmemişiz? Ama Allah bize bunu sundu hamdolsun... Yapabileceğimiz tek şey onlar iyi olsun diye anne baba olarak neyi en iyi yapabiliriz onu bulmak. Allah'ım kimseyi evladıyla sınamasın.'

Doğru parçalarla göbeği gizlemenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Doğru parçalarla göbeği gizlemenin yolları
Ayasofya Camii'de protez bacaklarıyla namaz kılan genç!

İLİŞKİLİ HABER

Ayasofya Camii'de protez bacaklarıyla namaz kılan genç!
Sağlık Bakanlığı solunum cihazına bağlı yatan Fatma Yıldırım'ın sesini duydu!

İLİŞKİLİ HABER

Sağlık Bakanlığı solunum cihazına bağlı yatan Fatma Yıldırım'ın sesini duydu!
SMA hastası Muhammed Ali yardımlarınızı bekliyor! 'Muhammed Ali'ye Umut Ol!'

İLİŞKİLİ HABER

SMA hastası Muhammed Ali yardımlarınızı bekliyor! 'Muhammed Ali'ye Umut Ol!'

BİR YORUM YAPIN 0