Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başörtülü doktoru Ayşe Hümeyra Ökten Medine'de vefat etti

İnancı dolayısıyla birçok baskıyla mücadele eden, Peygamber Efendimiz'e olan sevgisiyle ömrünün 60 yılını Mekke ve Medine'ye giderek geçiren Cumhuriyet tarihinin ilk başörtülü doktoru Ayşe Hümeyra Ökten Medine'de vefat etti. Peki Ayşe Hümeyra Ökten Ökten kimdir?

İmam hatip Liseleri'nin kurulmasında öncülük eden Celalettin Ökten'in Cumhuriyet tarihinin ilk başörtülü doktoru olan kızı Ayşe Hümeyra Ökten, aşık olduğu Medine-i Münevvere’de hayatını kaybetti. Merhume Ökten, 60 senedirPeygamber Efendimiz (SAV.)'e komşuluk etmek amacıyla İstanbul, Mekke ve Medine'ye gidip geliyordu. Ökten'e her sene Hac mevsiminde Arabistan'da olmak nasip oluyordu.

EMİNE ERDOĞAN'DAN AYŞE HÜMEYRA ÖKTEN PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya üzerinden Ayşe Hümeyra Ökten ile ilgili paylaşımda bulundu. Erdoğan paylaşımında, 'Doktor Ayşe Hümeyra Ökten, Hakk’a yürüdü. Hayatı, hepimiz için rehber bir kitap niteliğindeydi. İnancından dolayı türlü zorlukla karşılaştığında çelik gibi sağlam bir irade ortaya koydu. Sözkonusu hastaları olduğunda ise, şifa dağıtan müşfik bir merhamet abidesiydi. Mümine bir kadın olarak, ömrünü insanlığa hizmete adadı. Dünya dediğimiz bir mevsimlik durakta, merhameti, nezaketi, iyiliği hep üzerinde taşıdı. Onu tertemiz bir mümine olarak, çalışkanlığı, azmi ve sebatıyla hatırlayacağız. Ökten Ailesi’nin ve hepimizin başı sağ olsun.' ifadelerini kullandı.

AYŞE HÜMEYRA ÖKTEN KİMDİR?

1925 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mahmud Celaleddin Ökten, Osmanlı Devleti'nde ulema sınıfında felsefe ve müderris öğretmenliği yapıyordu. Baba Ökten, İmam Hatip liselerinin açılmasında büyük bir emek vermişti.

Ayşe Hümeyra Ökten, üniversite eğitimini İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Cumhuriyet hayatının ilk başörtülü doktoru oldu. Eğitim ve meslek hayatı boyunca inancından dolayı zorluklarla mücadeleye girdi. Meslek hayatı boyunca kız çocuklarına, toplumsal engellere rağmen okumanın önemini belirtmek için rol model oldu.

,Hacca ilk kez 1960 yılında bir doktorken gitti. Peygamber Efendimiz (SAV.)'den asla kopamayan Ökten, oturma izni alarak her sene Mekke ve Medine'ye gidip yaşamaya başladı. Gece yarıları tek başına kamyonlarla çölü geçerek Peygamber Efendimiz (SAV.)'e komşuluk etti. Bu yolculuklar tam 60 yıl sürdü. Ökten daima  Efendimiz (SAV.)'in yanına gömülmeyi arzu etti.

Telefon bağımlılığından nasıl kurtulunur? 5 adımda telefon bağımlılığından kurtulmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Telefon bağımlılığından nasıl kurtulunur? 5 adımda telefon bağımlılığından kurtulmanın yolları

BİR YORUM YAPIN 2

fahri 3 yıl önce

ALLAH rahmet eylesin. Peygamber efendimize (sav) komşu olsun inşaallah

Toplam 1 beğeni

musa 3 yıl önce

defnedilmeyi arzu ediyordu Allah rahmet eylesin

Toplam 1 beğeni