Adatepe nerede ve nasıl gidilir? Türkiye'nin en iyi korunmuş köyü Adatepe

Çanakkale'de bulunan Adatepe köyü, Türkiye'nin en iyi korunmuş köyü olarak biliniyor. Eski mimarileri bünyesinde bulunduran köy, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Normalleşme süreci ve sonrasında günübirlik tatil olarak bile değerlendirebileceğiniz Adatepe'ye ulaşım da oldukça kolay oluyor. Peki Adatepe nerededir? Türkiye'nin en iyi korunmuş köyü Adatepe hakkında merak edilenler haberimizde.

Çanakkale, ilkbahar ve yaz döneminde en çok yerli ve yabancı turisti ağırlayan şehirlerinin başında gelmektedir. Çanakkale'nin bu kadar çok turist ağırlamasını sağlayan özelliklerinden biri de, Türkiye'nin en iyi korunmuş köyü olarak bilinen Adatepe'yi içerisinde bulundurmasıdır. Eski mimari yapıları bulunduran bu köye, normalleşme süreci döneminde günübirlik tatil amacıyla da gidebilirsiniz. Edremit Körfezi ve Kaz Dağları'nın dibinde bulunan Adatepe'ye ulaşım da oldukça kolay olmaktadır. Selçuklu Dönemi'nde Türkler'in yerleştiği köydeki binalarda, o tarihten bu yana var olan mimari izler halen görülmektedir.

ADATEPE KÖYÜ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

- Adatepe köyü, 1989 yılına kadar sit alanı olarak değerlendirilmiştir. Bu dönemde 110 ev restore edilmiştir. 

- Günümüzde burada Anıtlar Kurulu'nun izni olmadan bir çivi dahi çakılamamaktadır.

- Bu sebeple köyde turistler için yalnızca 3 otel bulunmaktadır.

- Son dönemdeki ilgi sebebiyle burada ev satın alma oranları da oldukça artmış durumdadır.

- 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olan köy, doğal lezzet ve dokusuyla büyük ilgi görmektedir.

                                  ADATEPE KÖYÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Adatepe'ye hem kara hem de hava yoluyla rahatlıkla gidilebilmektedir. Kara yoluyla ulaşım şu şekildedir:

Eğer otobüs ile geliniyorsa; İzmir-Çanakkale Karayolu üzerinden Küçükkuyu Beldesi durağında inin. Bu bölgeden  Adatepe Köyü’ne doğru giden taksi, minibüs ve otobüsler kullanılabilir.

İster özel araçla ister otobüsle gelin, Adatepe Köyü'ne gitmek için Küçükkuyu güzergahına geçiş yapmanız gerekir. Eğer karayolunu kullanıyorsanız; Edremit güzergahı üzerinden Küçükkuyu'ya ulaşabilirsiniz.

Yeni sezon en güzel eşarp modelleri neler? 2021 trend eşarp modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Yeni sezon en güzel eşarp modelleri neler? 2021 trend eşarp modelleri

BİR YORUM YAPIN 0