Türkiye'de en iyi kaplıcalar nerede? Türkiye'nin en iyi kaplıcaları hangileri?

Jeotermal kuşak üzerinde yer alan Türkiye, termal sular açısından oldukça verimli bir coğrafyaya ev sahipliği yapıyor. Özellikle bu aylarda kaplıcalara giderek dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Peki Türkiye'deki en iyi kaplıcalar nerede? Türkiye'nin en iyi kaplıcaları hangileridir? Türkiye'nin en şifalı kaplıcası hangisi? İşte yanıtlar...

Sonbahar aylarının gelişiyle mevsime uygun aktiviteler ve seyahatlere yer vermeye başladık. Pek çok hastalığa şifa olan kaplıcalar, özellikle bu mevsimde ilgi odağı haline geldi. Termal suları açısından zengin bir kaynağa sahip olan ülkemizde, birbirinden güzel birçok kaplıcaya gidebilirsiniz. Solunum yolları, romatizmal hastalıklar, bel ve boyun fıtığının tedavisinde birebir olan kaplıcalarda hem keyifli bir tatil yapabilir hem de dinlenmenin tadına varabilirsiniz. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Türkiye'deki en güzel kaplıcalara gelin birlikte göz atalım.

Abant nerede? AbantİLİŞKİLİ HABERAbant nerede? Abant'a nasıl gidilir? Abant'ta ne yenir? Abant'ta gezilecek yerler

TÜRKİYE'DE EN İYİ KAPLICALAR NEREDE?

Kaplıcalar, kimyasal özellikleriyle ve sıcaklıklarıyla termal kaynaklar bakımından dünyada 7. sırada yer alırken Avrupa'da 1. sırada yer alıyor. Ülkemizde yaklaşık 180 kaplıca tesisi bulunuyor. Termal turizmde Denizli, Yalova, Hatay, Afyonkarahisar, Aydın, Ankara, Balıkesir, İzmir, Kırşehir, Bursa ve Ağrı gibi birçok ilimizde birbirinden şifalı kaplıcalar bulunuyor. Türkiye'de gidilebilecek en iyi kaplıcalar ise şuralarda yer alıyor:

  • Denizli
  • Afyonkarahisar 
  • Ankara
  • İzmir
  • Bursa
  • Kırşehir

DENİZLİ

Dünyanın en önde gelen termal kaynakları Denizli'de yer alıyor. Denizli'de Pamukkale kaplıcaları ve Karahayıt kaplıcaları her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

Pamukkale kaplıcaları

Pamukkale kaplıcaları

Denizli'de en çok ilgi çeken Pamukkale travertenlerine beyazlık veren termal kaynaktan çıkan ve yaz kış 36 dereceyle insan vücudu sıcaklığında olan termal antik havuz, soğuk havalarda ziyaretçilere tarihi sütunlar içerisinde büyüleyici bir yüzme imkanı sağlıyor. 

Pamukkale travertenleri

Pamukkale travertenleri

Adını Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alan antik havuzun suyu, insan sağlığına kalp damar hastalıkları, romatizma, deri, felç ve sinir hastalıklarına çok iyi geliyor.

Kaplıcalar

Kaplıcalar

AFYONKARAHİSAR

Son dönemlerde çok ünlenen ve tarihi, doğal güzellikleriyle önemli termal kaynaklarına sahip Afyonkarahisar her yıl 1 milyona yakın turist ağırlıyor. Gazlıgöl, Sandıklı-Hüdai, Ömer-Gecek, Bolvadin-Heybeli termal tesislerinde bütün yorgunluğunuzu atabilir, ruhsal ve fiziksel olarak rahatlayabilirsiniz.

Afyonkarahisar kaplıca

Afyonkarahisar kaplıca

ANKARA 

Dünyanın en iyi kaplıca suyuna sahip olan Ankara'nın Haymana ilçesinde çıkan termal kaplıca su sıcaklığı 41 ile 44 derecede değişmektedir.

Ankara kaplıca

Ankara kaplıca

Bu şifalı suların kemik, diş sağlığı için faydalı ve yaşlanmayı geciktirici özelliğiyle fark yaratan su, doğal krem özelliği taşıdığı biliniyor. Aynı zamanda buraya gitmek isteyenler birbirinden güzel tarihi otellerde konaklama imkanı bulabilir.

Ankara kaplıca

Ankara kaplıca

BURSA

Bursa'da bulunan ve Uludağ eteklerinden çıkan şifalı sularda rahatlamak ve sağlığına kavuşmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği termal tesisler arasında yer alıyor. Ayrıca İstanbul'a yakın olmasıyla hafta sonu rahatlıkla tercih edebileceğiniz ve kafa dinleyeceğiniz yerler arasında yer alıyor.

Bursa kaplıca

Bursa kaplıca

İZMİR

İzmir'in, Çeşme ilçesinde birçok otelin termal kaynaklarını kullandığı ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edildiği bilinmektedir. Termal kaplıcaları özellikle sonbahar ve kış mevsiminde tatile gitmek ve şifa bulmak isteyen kişiler tercih edebilir.

İzmir kaplıcaları

İzmir kaplıcaları

Diğer termal sulardan farklı olarak bu kaplıcaların özelliği suyun içinde daha çok yani yaklaşık 21 gram mineral bulunuyor. Ayrıca sodyum oranı da diğer termal sulara göre değişim göstermektedir. Bundan dolayı birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

İzmir kaplıcaları

İzmir kaplıcaları

KIRŞEHİR

Kırşehir'de bulunan termal kaplıcaların özelliği en yüksek su sıcaklığına sahip olmalarıdır. Otellerde direk olarak hiçbir işlem görmeden havuzlara aktarılan su birçok hastalığa şifa oluyor. Bu şifalı suyun bir diğer özelliği de içilebiliyor olması.

Kırşehir kaplıcalar

Kırşehir kaplıcalar

Bundan dolayı iç hastalıkların tedavisinde de kullanılan termal su olma özelliğini taşımaktadır. Birbirinden güzel termal otellerde konaklayabilir ve ailenizle birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz.

Kırşehir kaplıcaları

Kırşehir kaplıcaları

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0