Tiyatro oyunu gösterimleri İl Hıfzıssıha Kurulları'nın kararları dışına alındı!

2020-2021 sezonunda tiyatro, bale ve opera oyun ve gösterilerinin sahnelenmesine yönelik karar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamayla kamuoyuyla paylaşıldı. Karar sonrasında bazı sanatçılar, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tiyatro, opera ve bale sanatıyla ilgili gerçekleştirilecek olan gösterilerin açık ve kapalı mekanlarda sahnelenmesine devam edilmesine karar verildiğini belirten bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde açık ve kapalı mekanlarda sahnelenecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri bakanlığımızca 23.06.2020 tarihinde yayımlanan 'Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi'ndeki kurallara uyulmak koşulu ile Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alınmıştır.'

SANATÇILARDAN PAYLAŞIM

Bakanlığın aldığı bu kararın ardından bazı sanatçılar, destek ve memnuniyetlerini belirten paylaşımlarda bulundular. Sanatçılar Ayşe Kökçü ve Melek Baykal, Twitter'de paylaşılan karar görselini Instagram hesaplarından paylaştılar.

BİR YORUM YAPIN 0