Tüm doğal güzelliğiyle Zikir Gölü, nerede, Zikir gölü'ne nasıl gidilir?

Hatay'ın Altınözü ilçesinde tarihi değirmen duvarının altından çıkan kaynak suyu ve yemyeşil görüntüsüyle görenleri cezbeden Zikir Gölü, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. İlçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Çetenli Mahallesi yakınlarında yer alan gölün suyu, 250 yıllık tarihi su değirmeni duvarının altından çıkıyor.

Görkemli manzarası ile hafta sonlarını sessiz ve bol oksijenli yerlerde geçirebileceğiniz en ideal yerler arasında olan bu göl son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerini ilgisini çekmeye başladı. Kışın üzerinden akan su ile şelale görüntüsü olan göl, fotoğraf tutkunları, doğaseverler ve serinlemek isteyenleri kendine hayran bırakıyor. Her geçen gün ziyaretçisi artan doğal göl, bölge halkının uğrak yerleri arasında yer alıyor. Hatay Altınözü'nde yer alan Zikir gölü denize paralel bir şekilde uzanan dağların arasında yer alır. İstanbul'dan biraz uzaklaşmak, temiz hava almak ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler tarafından tercih edilebilir tatil rotaları arasında yer alıyor. Hatay'da yer alan zikir gölünü ve orada gezilebilecek yerleri sizler için araştırdık. Burada bulunan bungalov evlerde konaklayabilir veya kamp kurabilir ya da butik otellerde konaklayabilirsiniz. Hatay'da gidilmesi gereken sessiz ve sakin yerler nerelerdir? İşte yanıtlar:

ZİKİR GÖLÜ

Zikir gölünde birçok kişi göl kenarında serinlemek ve muhteşem manzarada fotoğraf çekilmek için birçok turist gelmektedir. Buradaki değirmen kalıntısı duvar, göle ayrı bir güzellik katıyor. Suyu tertemiz kaynak suyu. Kışın değirmen üzerinden su akıyor ve şelale görüntüsü alıyor. İlçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Çetenli Mahallesi yakınlarında yer alan gölün suyu, 250 yıllık tarihi su değirmeni duvarının altından çıkıyor. Gölün çevresinde çevre düzenlemesi yapılmasıyla buranın daha çok ilgi çekebileceğini ifade edilmektedir.

GELİN DAĞI

Altınözü ilçesine bağlı Yunushan, Kamberli, Koz, Akamber köyleri arasında kalan bu dağda birçok tarihi yapı bulunuyor. Aynı zamanda birçok doğal güzelliklere sahne olmuştur. Gelin Dağında birçok mağara bulunuyor. Bu mağaralar değişik zamanlara ait aynı zamanda peribacaları da bulunmaktadır. Buraya geldiğinizde mutlaka gelin dağınız ziyaret etmelisiniz. Hem tarihi hem doğa yönünde sizi doyuracak bir yapıdır.

Ayrıca ilçede Yanıkpınar köyünde ilk çağ dönemine ait mağara ve mezar bulunmaktadır. onun dışında burada Sarılar Mahallesinde, Ortodoks Hıristiyanlara ait halen ibadete açık olan 9. Yüzyıldan kalma Kaddis Marcircos Kilisesi (Aya Yorgi Kilisesi) bulunuyor.

Gelin dağı

Gelin dağı

SMA hastası Umut yardımlarınızı bekliyor! 'Umut'a Umut ol!'

İLİŞKİLİ HABER

SMA hastası Umut yardımlarınızı bekliyor! 'Umut'a Umut ol!'
Sonbaharda İstanbul'da yapılacak en güzel 6 aktivite

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda İstanbul'da yapılacak en güzel 6 aktivite
Mutfakta işinizi kolaylaştıracak pratik mutfak ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak pratik mutfak ürünleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0