Sonbaharda İstanbul'da yapılacak en güzel 6 aktivite

Sonbahar eşsiz tondaki renkleriyle doğada kendini gösterdi. Bu günlerde park bahçe gezmek gerçekten çok keyifli. Ekim ve Kasım aylarında İstanbul’da yapabilecek etkinlikler için bir program yapacaksanız bu önerilerimize mutlaka göz atın. İşte sonbaharda İstanbul'da yapacağınız aktiviteler:

İstanbul’da sonbahar kaçırılmaz güzelliklerle dolu. Bu romantik mevsimde her yeri ayrı bir güzellik içinde olan İstanbul’un keyif veren, huzur kokan rotalarıyla İstanbul'u yeniden keşfedebilirsiniz. Sonbaharda İstanbul’da yapılacak en güzel aktiviteler listemizden kendinize bir yer seçin ve sevdiğinizle birlikte romantik dakikalar geçirme şansını elde edin. Sadece İstanbul'da oturanlar değil, birkaç günlük İstanbul seyahati yapmak isteyenler de hazırladığımız aktivitelere göz atabilir. İşte sonbahar mevsiminde İstanbul'da yapabileceğiniz birbirinden güzel aktiviteler:

SONBAHAR'DA İSTANBUL'DA YAPILACAK 6 AKTİVİTE

Emirgan Korusu

Emirgan korusu

Emirgan korusu

Hafta sonu keyifli vakit geçirmek isteyenler pazar sabahı erkenden kalkıp, Emirgan Korusu’nun yemyeşil mis kokulu doğasında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Güzel bir yürüyüşün ardından pazar kahvaltısını Emirgan korusunda yer alan beyaz köşkte yapabilirsiniz. Sonbaharda İstanbul’da yapılacak en güzel aktiviteler listenize Emirgan Korusu’nu eklemeyi unutmayın.

Atatürk Arboretumu

Atatürk arberotumu

Atatürk arberotumu

Sarıyer Bahçeköy yolunda yer alan Atatürk Arboretumu binbir çeşit bitki şölenini görebileceğiniz İstanbul'un en renkli yerlerin başında geliyor. Yeşiliyle, kırmızısıyla, mis gibi toprak kokusuyla ünlü Atatürk Arboretumu'na gitmek için yağmurlu bir sonbahar gününü tercih edebilirsiniz. Çünkü sonbaharın en güzel manzara fotoğraflarını burada çekebilirsiniz. 

Florya-Yeşilköy Atatürk Evi Havacılık Müzesi Akvaryum

Florya-Yeşilköy Atatürk Evi Havacılık Müzesi Akvaryum

Florya-Yeşilköy Atatürk Evi Havacılık Müzesi Akvaryum

Ekim ve Kasım ayları özel bir gezi yapmak isterseniz Florya-Yeşilköy hattını gezebilirsiniz. Özellikle çocukların çok seveceği Yeşilköy sahiline ya da Florya’daki Akvaryum Alışveriş merkezine gidebilirsiniz. Vaktiniz kalırsa burada Avrupa’nın en büyük tematik akvaryumunu da gezebilirsiniz. 

Tuzla Marina

Tuzla marina

Tuzla marina

Maltepe şehir parkı İstanbul’un Kadıköy yakasında oturanlar için mükemmel gezi rotalarından biridir. Tuzla Marina mağazaları ve yeme içme mekanlarıyla çok güzel bir ailecek gidilecek bir yer haline geldi. Burada ayrıca bir akvaryum daha bulunuyor. Yine Maltepe Şehir Parkı da yürüyüş ve piknik yapmak ya da bisiklete binmek için şahane bir yer olabilir.

Rahmi Koç Müzesi ve Miniatürk

Rahmi koç müzesi

Rahmi koç müzesi

Haliç kıyısındaki Rahmi Koç müzesi gezmesi oldukça keyifli olan bu müzede model model otomotivler, bisikletler, makineler yer alıyor. Aynı zamanda müzenin büyük ve güzel bir bahçesi bulunuyor. Rahmi Koç Müzesi’ne çok yakın bir noktada yine Haliç kıyısında Miniatürk yer alıyor. Miniatürk'te de Türkiye’deki birbirinden güzel ve anlamlı eserlerin minyatürleri sergilenmektedir.

Gülhane Parkı

Gülhane parkı

Gülhane parkı

Gülhane parkı sonbaharda da çok güzel renk cümbüşü yaşanıyor. Kentin bu eski tarihi dokusunun yanında yeşilden, kırmızıya sarıya çalan renk tonlarını içine alan manzarasında güzel bir gün geçirebilirsiniz. Gülhane Parkı’nda yürüyüş yapıp bir çay içip sonra Sultanahmet meydanına yürüyüşe çıkabilirsiniz. 

Kız Kulesi

Kız kulesi

Kız kulesi

İstanbul’un simgelerinden Kız Kulesi’ne yılın her mevsimi gidilebilir özellikle sonbahar mevsiminde kuleden İstanbul manzarası seyretmesi ayrı bir keyif.  Havaların güzel olduğu sonbaharda Salacak’tan kalkan motorla Kızkulesi’ne gidip balkonuna çıkıp İstanbul’un sonbahar manzarasını seyredip manzaranı tadını sevdiklerinizle çıkarabilirsiniz.

2020 sonbahar tayt trendleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 sonbahar tayt trendleri
Tüm doğal güzelliğiyle Zikir Gölü, nerede, Zikir gölü'ne nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Tüm doğal güzelliğiyle Zikir Gölü, nerede, Zikir gölü'ne nasıl gidilir?
İzmir Körfezi'nin gerdanlığı Gediz Deltası'nın muhteşem manzarası

İLİŞKİLİ HABER

İzmir Körfezi'nin gerdanlığı Gediz Deltası'nın muhteşem manzarası
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0