Sırt çantalı seyahate çıkanlara tavsiyeler Seyahate uygun sırt çantası nasıl olmalıdır?

Seyahat aşkı öyle bir şey ki her haliyle insanı eğitiyor, öğretiyor, geliştiriyor ve binlerce kültür tanımanıza olanak sağlıyor. Seyahat etmekle birlikte insanın dünyası zenginleşiyor. Bu paha biçilemez duygulardan biri olan seyahatin öğrettiklerini başka bir yerde veya okulda öğrenmeniz çok zor. Peki seyahat ederken seyahate uygun sırt çantasında ne olmalı, nasıl hazırlanmalı? İşte yanıtlar:

Sırt çantalı seyahat, ekonomik seyahat etmenin en güzel ve en eğlenceli ve en güzel deneyimlere şahit olacağınız yöntemlerinden biri. Bavulla yapılan paket turların aksine sırt çantalı seyahat, daha özgür bir seyahat vaat ediyor. Yeni deneyim arayışı, farklı kültürden insanlarla sosyalleşme, sırt çantalı kimliği, yeteneklerini gösterme ve geliştirme gibi nedenler, sırt çantalı seyahat tercih edenler için motivasyon kaynağı sağlamaktadır. Seyahat etmek insanın gözlerini açmasını ve daha önce görmediğin şeyleri görmesini ve deneyimlemesini sağlıyor. Seyahate veya interrail gibi uzun bir yolculuğa çıkarken sırt çantamızın içine ne koyacağımız her zaman kafa karıştıran ve uğraştıran bir sorun olduğu için hazırlamakta zor olabiliyor. İşte seyahate çıkarken sırt çantasında olması gerekenler:

SEYAHATE ÇIKACAKLAR İÇİN TAVSİYELER

1. Hafif seyahat edin

Sırt çantalı seyahatin altın kuralı az eşya ile seyahat etmektir. İster uzun ister kısa bir gezi olsun sırt çantasına giymeyeceğiniz kıyafet koymayın. 

2. Seyahat sigortası yaptırın

Bilmediğiniz bir coğrafyada hastalandığınızda, ihtiyaç duyacağınız en önemli şeylerden biri seyahat sigortasıdır. Avrupa, Japonya ve Amerika gibi sağlık hizmetlerinin oldukça pahalı olduğu ülkelerde basit rahatsızlıklar pahalı olduğu için, seyahatinize en uygun sigortayı yapmayı ihmal etmeyin. 

3. Aşılarınızı yaptırın

Uzakdoğu, Afrika ve Güney Amerika gibi tropikal iklime sahip coğrafyalarda görülen hastalıkların olduğu ülkelere gitmeden önce mutlaka aşı yaptırın. Sıtma ve sarı humma hala tropikal kuşakta sıklıkla görülen bir hastalıktır. Yine tetanos gibi hastalıklardan korunmak için aşı olmak ihmal etmeyin.

4. Evrak işlerinizi seyahat tarihinizden önce bitirin

Bazı ülkeler vize başvurusunu sadece yaşadığınız ülkeden kabul etmektedir. Gidilecek ülkeleri seçerken bunu akılda tutmak gerekir. Birçok Schengen ülkesi ve Amerika ve Avustralya gibi ülkelere vize almak için çok sayıda evrak ister.

5. Yanınıza vesikalık pasaport fotoğrafı alın

Seyahatiniz süresince birçok ülkeye gitmeyi planlıyorsanız, mutlaka pasaport için uygun ebatlarda ve özelliklerde çekilmiş fotoğraflara ihtiyaç duyacaksınız. Bu yüzden fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyin.

6. Sıradışı rotalar seçin

Yapılacak en kolay şey, elinizdeki gezi rehberlerinde yazan yerler haricinde bir rota seçmek. Döndüğünüzde birbirinden orijinal fotoğraflarınızın beğenileceğinden şüpheniz olmasın.

7. Plan yapmayın

Plan yapmadan, o anki keyfimize ve önümüze çıkacak seçeneklere göre hareket etmek oldukça farklı deneyimler yaşatıyor. Bol keyifli ve eğlenceli hatıralar için rahat olun ve planlardan kaçının. Seyahat heyecan ve keyif yanında bazen beklenmeyen sürprizler de sağlayabilir.

8. Harita kullanmayı unutun

Devasa haritalar yerine akıllı telefon ya da tablete yüklenen aplikasyonlar kaybolmanızı engelliyor. Ayrıca seyahatin en güzel yanı kaybolmak değil mi?

9. Sandaletleriniz yanınızda olsun

Ayak sağlığına, seyahatlerde oldukça dikkate etmek gerekiyor. Ayağınıza uyan, ortopedik olarak sağlıklı ve konforlu sandalet veya parmak arası terlikler, bulunduğunuz şehri uzun süre yorulmadan yürüyerek keşfetmenize yardımcı olur.

10. Sırt çantası kılıfı şart

Sırt çantalı seyahate ilk defa çıkıyorsanız giysilerinizin ani yakalandığınız bir yağmurda ıslanmasını ve laptopunuzun artık işe yaramadığını, pasaportunuzun yapraklarındaki vizelerin artık okunamadığını görmek istemezsiniz. Bu yüzden sırt çantanızı korumaya almayı unutmayın.

11. Kilitli torba kullanın

Pasaport gibi edinilmesi hem pahalı hem de zaman alan değerli evraklarınızın seyahatinizde ıslanıp size ekstra maliyet çıkarmasına veya seyahati sonlandırıp eve dönmenize sebep olmasını istemesiniz. Değerli evraklarınızı kilitli plastik torba ile koruyun.

12. Fazla nakit taşımayın

Cüzdanda yüklü para taşımak her zaman riskli bir durum. Düşürme ya da çaldırmanın yanı sıra sürekli aklınızı meşgul eden bir tedirginliğe de neden oluyor. Bu yüzden gidilen neredeyse her yerde ATM olduğunu unutmamak gerekiyor. Gün içerisinde yanınıza harcayabileceğiniz kadar nakit para alın. 

13. Turist gibi görünmeyin

Şehir baskılı tişört giymeyin. Daha çok ateşli turist gruplarının tercih ettiği ve üzerinde genellikle gidilen şehrin isminin yazdığı baskılı tişörtler, turistlere has davranışlar arasında gösteriliyor. Yaş grubu yükseldikçe kullanımı artan bel çantası, turist olduğunuzu ve önemli birçok eşyanız ile paranızı o çantada taşıdığınız mesajını iletiyor. 

14. Yeni arkadaş edinmekten çekinmeyin

Seyahat ederken yeni arkadaşlarınızla tanışıp, belki ömür boyu sürecek bir dostluk kurabilirsiniz.

15. Yerel dil hayat kurtarır

Seyahate gidilecek ülkenin dilini bilmiyorsanız yola çıkmadan önce yerel dilde birkaç kelime bilmek işinize yarayabilir. Turistlere karşı direnç gösteren en katı kişiler bile kendi dillerinde birkaç kelime duyduğunda daha farklı davranabiliyor.

16. Para bozdururken dikkat

Gidilen destinasyonda kalınacak süreye göre yerel para birimi bulundurmak sıkıntı yaşamayı engelliyor. Alışveriş yapan diğer insanlar da düşünüldüğünde yerel ve bozuk para taşımak her zaman işe yarar. Yurt dışında kullanılabilen bir banka kartı ya da kredi kartı edinerek komisyonsuz bir şekilde harcama yapabilirsiniz.

17. Boynunuzda fotoğraf makinesi taşımayın

‘Ben turistim’ mesajını en iyi veren görüntülerden biri de boynunda fotoğraf makinesi taşıyan kişiler. Hırsızlara davetiye çıkaran bu görüntü, yabancı olduğunuzu belli ederken; yerel halkın davranışlarını da olumsuz etkileyebilir.

18. Alışık olmadığınız yemekleri deneyin

Yeni kültürlerde farklı yemekler deneyebilirsiniz. Dilinizde tattığınız yepyeni bir lezzetin ruhunuzda uyandırdığı heyecana paha biçilemez.

19. Küçük şeyleri dert etmeyin

Hayalinizdeki tatilde bazen beklenmedik ufak sorunlar çıkabileceğini unutmayın. Bunlar her ne kadar can sıkıcı da olsa bu sorunlara başka bir açıdan bakarak keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin. Pozitif düşünerek değerlendirdiğiniz sorunların çok daha çabuk bir şekilde çözülmesi de daha olası.

20. Uçak bileti indirimleri için üye olun

Uçuşlarda sınıf değiştirmenin en iyi yolu bir havayoluna bağlı kalmaktan geçiyor. Uçuşlarda tercih etiğiniz havayolunun kredi kartını kullanmak, bir süre sonra çok sayıda avantaj sağlayabiliyor.

En yeni 2020 kısa saç modelleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

En yeni 2020 kısa saç modelleri nelerdir?
Sonbahar-kış nevresim takımı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar-kış nevresim takımı modelleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0