Balıkesir nerede nasıl gidilir? Balıkesir'de gezilecek yerler

Hem Ege Denizi'ne hem de Marmara Denizi'ne olan kıyısıyla oldukça dikkat çeken Balıkesir son dönemlerde en çok turist çeken yerlerin başında geliyor. Tanınırlığını Kaz Dağlarıyla daha da artıran Balıkesir'de görülmesi gereken kaleler, camiler, ören yerleri gibi çok güzel yerler bulunuyor. Antik bir kent olan Balıkesir'i her mevsimde ziyaret etmeniz mümkün. Peki Balıkesir nerede, nasıl gidilir İşte yanıtlar:

Korona virüs tedbirleri doğrultusunda izole tatil arayanların doğayla iç içe olabilecekleri tatil rotalarına ilgiyi arttırdı. Böylelikle çok kalabalık olmayan ve güzel yerler arayışı başladı. Balıkesir, zengin tarihi geçmişi nedeniyle pek çok eseri de barındıran, kaleler, camiler, kiliseler, ören yerleri ve antik kentleriyle oldukça dikkat çeken ve birçok kişi tarafından ziyaret edilen illerimizden biridir. Ege denizi ve Marmara denizine kıyısı olan geçmişi M.Ö. 8000-3000 yıllarına kadar giden ve Kaz Dağları, antik kentleri, gölleriyle turizm açısından da çok önemlidir. Tarihte Mizya, Balı-Kesir, Balı-Kisra, Balak Hisar, Balık Hisar, Hisar olarak adlandırılmıştır. Geçmiş dönemlerde Balıkesir ilimiz, bir çok uygarlığın yerleşim bölgesi olarak yer almıştır. Balıkesir'de gezilecek güzel ve dikkat çekici yerler bulunuyor. İşte Balıkesir'de gezilmesi ve görülmesi gereken en güzel yerler:

Balıkesir

Balıkesir

ŞEYTAN SOFRASI

Şeytan Sofrası

Şeytan Sofrası

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin güneyinde büyük kayalık tepelerin üstünde bulunan Şeytan Sofrası, şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Eski bilinen bir rivayete göre cennetten kovulan şeytan, yeryüzünde bir cennet ararken burayı bulur ve bastığı yerde ayak izi kalır. Sönmüş bir volkandan meydana gelen lav birikintisiyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini alarak günümüze kadar gelmiştir. Muhteşem manzarası bulunan Şeytan Sofrası tepesinden Ayvalık adaları ve Midilli Adalarını izleme şansını yakalayabilirsiniz.

ANTANDROS ANTİK KENTİ

Antandros antik kenti

Antandros antik kenti

Balıkesir Edremit’te bulunan Antandros antik kenti, eski adı İda Dağı’nın yakınında eski bir şehir olarak geçiyor. Bazı tarihçiler; Leleg, Kilikia yada Aiol’ler tarafından kurulduğunu söylenen bu antik kent tarihiyle geçmişe tanıklık ediyor. Ayrıca dünyanın ilk güzellik yarışmasının burada yapıldığına dair bazı söylentiler bulunuyor. 

KAZ DAĞLARI

Kaz dağları

Kaz dağları

Antik Çağ’da İda Dağı olarak anılan Kaz Dağları Mitolojik hikayelere konu olmuş, ilginç bitki örtüsü dünyada başka hiçbir yerde yetişmeyen 21 bitkininde burada barındırdığı biliniyor. Alplerden sonra oksijen bakımından dünyanın en temiz ve en verimli dağ özelliği bulunuyor. Tertemiz doğa yürüyüşleri ve doğanın içinde izole bir tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği en güzel yerlerden biridir. 

CUNDA ADASI

Cunda Adası

Cunda Adası

Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Cunda Adası, son dönemlerde en çok ziyaret adaların başıma yer almaktadır. Cunda adası adını Kurtuluş Savaşı sırasında padişahın “Yunanlılara teslim olun” emrine uymayarak silahlı mücadeleye başlayan ilk birliğin kumandanı Yarbay Ali Çetinkaya'dan aldığı biliniyor. Ayrıca Cunda adası Ege denizinde yer alan dördüncü en büyük ada olmanın yanı sıra muhteşem manzarası ve tertemiz sularıyla hafta sonu kaçamak yapabileceğiniz en güzel rotalardan biridir. 

GÖNEN KAPLICALARI

Gönen kaplıcaları

Gönen kaplıcaları

Balıkesir'de yer alan ve Türkiye'nin en meşhur kaplıcaları arasında yer alan Gönene kaplıcaları Gönen İlçesinde yer alıyor. Dünyanın en şifalı kaplıcaları arasında yer alan Gönen kaplıcaları yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. 

BALIKESİR'E NASIL GİDİLİR?

Balıkesir’e havayolu kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Türkiye’nin bazı havalimanlarından, Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Koca Seyit Havalimanı’na uçak seferleri düzenlenmektedir. Havalimanına iniş yaptıktan sonra şehir merkezine ve çevre ilçelere havalimanından kalkan otobüslerle ulaşım sağlamanız mümkün. Aynı zamanda karayolundan kendi özel aracınızla da gidebilirsiniz.

BALIKESİR'İN EN MEŞHUR YEMEKLERİ

Ülkemizin en güzel destinasyonlarını içinde barındıran Balıkesir, lezzetli yöresel yemekleriyle de gönülleri fethediyor.

- Höşmerim
- Bigadiç Güveci
- Tirit
- Ayvalık Tostu
- Peynirli Patlıcan
- Sura
- Balıkesir Kaymaklısı
- Susurluk Ayranı

Sura yemeği

Sura yemeği

Gökkuşağının tarihi eserlerle bütünleştiği görüntüsü hayranlık uyandırıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Gökkuşağının tarihi eserlerle bütünleştiği görüntüsü hayranlık uyandırıyor!
İzmir Özdere nerede, nasıl gidilir, İzmir Özdere'de gezilecek yerler nelerdir

İLİŞKİLİ HABER

İzmir Özdere nerede, nasıl gidilir, İzmir Özdere'de gezilecek yerler nelerdir
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0