İzmir Özdere nerede, nasıl gidilir, İzmir Özdere'de gezilecek yerler nelerdir

Saymakla bitmeyen Ege'nin güzelliklerini arasında yer alan Özdere Ekim ayına girdiğimiz şu dönemde tercih edilebilecek en güzel ve izole tatil yerleri arasındadır. İzmir Özdere tertemiz suları ve muhteşem doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin yeni tatil gözdesi. Her bütçeye uygun tatil seçenekleriyle cazibe merkezi haline gelen Özdere nerede, nasıl gidilir İşte Özdere'de gezilecek yerler:

İzmir’in Menderes ilçesine bağlı bu şirin tatil beldesi merkeze yakın olduğu içinde ve izole tatil yapılabilecek en gözlerden uzak kalmayı başarabilen nadir yerler arasına girmeyi başardı. Menderes ilçesine bağlı olan Özdere, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan tek turizm beldesi olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Girintili çıkıntılı koylarına gizlenmiş birçok yeri ve doğayla iç içe masmavi deniziyle ekimde tatil yapmak isteyenlerin için ideal rotalardan biri. Dünyanın en ünlü satsuma mandalinasının yetiştiği Özdere’nin tarihi geçmişi MÖ 5 binli yıllara kadar uzanmaktadır. uzanıyor. Mavi, yeşil ve turuncu tonlarının iç içe geçtiği Özdere, sıcakkanlı insanları, mutlaka gidilip görülmesi gereken bir şehirlerden biri. Sakin ve dingin kasabaları, denize nazır köyleri ve muhteşem doğasıyla İzmir’in en önemli yerlerinin başında da Özdere geliyor. Tarihi kalıntılara ve antik kentlere yakın olan belde, Adnan Menderes Havalimanı, Kuşadası ve Çeşme deniz limanlarına da yakın olması sayesinde oldukça turizm açısından en çok merak edilen yerlerden biridir. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist masmavi denizi, eşsiz sahili, yemyeşil ormanları görmek için akın ediyor. Özdere nerede nasıl gidilir, Özdere'de gezilecek yerler hangileri? Yanıtlar haberimizde:

Özdere nerede, Özdere

Özdere nerede, Özdere

ÖZDERE NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Özdere, İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Ege Denizi kıyısında yer alan küçük cennetten bir köşe. İzmir kent merkezine 70 km uzaklıkta konumlanan Özdere’nin güneyinde ve batısında Ege Denizi, kuzeybatısında Seferihisar, kuzeyinde Menderes, doğusunda ise Torbalı ve Selçuk ilçeleri yer almaktadır.

İzmir Özdere'ye gelmek için havayolunu kullanacaksanız havaalanından Özdere’ye ulaşım için minibüsleri kullanabilir ya da araç kiralayıp Özdere'nin bütün güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Şehir merkezine çok yakın olan Özdere 40 kilometrelik benzersiz sahilinde inci kumlu plajlar bulunduran nadir tatil yerleri arasında bulunuyor. 

ÖZDERE'DE GEZİLECEK YERLER

GİRİNTİLİ ÇIKINTILI KOYLAR

Tarihte bu girintili çıkıntılı koylar hemen hemen her dönemde korsanlara ev sahipliği yapmış . Özdere yakınındaki Doğan bey körfezinde bulunan Çıfıt Kalesi, korsan kalesi olarak da biliniyor. Mitolojide çok bilinen Zeus, Kybele, Artemis Apollon bu bölgede yaşayan tarihi kişiliklerdir. Bu kadar tarihi kişiliğe ev sahipliği yapmış bölgede oldukça fazla tarihi mekanlar bulunuyor.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI BULUNUYOR

Özdere'de  yeşilin her tonu olduğu için yapılacak aktiviteler oldukça fazla bulunuyor. Piknik yapabileceğiniz ve tertemiz sularda denize girebileceğiniz çok güzel yerleri sıralayacak olursak; Zindancık, Koru, Göl yatağı, ve kuyu bükü koyları Özdere'de en çok bilinen koylarındandır. Ayrıca Özdere'de birbirinden güzel plajlarda yer alıyor. Özdere'ye birçok bölgeden teknelerle geziler düzenlenip turlar yapılıyor. 

7 BİN YILLIK TARİHİ KALINTILAR

Özdere'de tarihi mekanları ziyaret etmek isterseniz ilk olarak Efes, Notiobn, Claros, Lebedos, ve Teos antik kentleri bulunuyor. Kalemlik milli parkı ve Şirince köyünü ziyaret edebilirsiniz. Yaklaşık 7 bin yıllık tarihiyle Özdere, mavi bayraklı plajlarıyla, doğası ve iklimiyle görülmesi gereken en güzel yerlerden biridir. 

Balıkesir nerede nasıl gidilir? Balıkesir'de gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Balıkesir nerede nasıl gidilir? Balıkesir'de gezilecek yerler
Lösemi hastası 9 yaşındaki Deren, yaşamak için uygun ilik bekliyor

İLİŞKİLİ HABER

Lösemi hastası 9 yaşındaki Deren, yaşamak için uygun ilik bekliyor
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0