Lösemi hastası 9 yaşındaki Deren, yaşamak için uygun ilik bekliyor

İki yaşından bu yana kemik tümörü gören 9 yaşındaki lösemi hastası Deren Perihan Sevinç, uygun ilik bulunması sayesinde hayata tutunacak. Küçük kız için ilik nakli kampanyası başlatıldı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan ve büyüdüğünde veteriner olma hayalleri kuran lösemi hastası 9 yaşındaki Deren Perihan Sevinç, sağlığına kavuşabilmek için ilik nakli bekliyor. Deren için ilik nakli kampanyası da başlatılmış durumda. Erkek bir ikiz kardeşi de bulunan Deren, 2 yaşından 6 yaşına kadar kemik tümörü tedavisi gördü.

Tedavi sonucu iyileşen Deren, 5 ay önce ise Lösemi olduğunu öğrendi. Deren için Bursa Uludağ Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa ve İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde tahliller yapıldı. Küçük kız için MDS ve AML teşhisi kondu.

Türk Kök Veri Bankası ve Dünya Veri Bankası'nda uyumlu kök hücre aranmaya başlandı. Deren için Bandırma Nikah Salonu önündeki Kızılay aracında, 21-22-23 Ekim tarihlerinde, gönüllü donör olmak isteyenlerden numune kabul edilecek.

Küçük kız, 'En çok da arkadaşlarımla tatile gitmek istiyorum. Okulların açılmasını istiyorum. Büyüyünce veteriner olmak istiyorum, hayvanları çok seviyorum, köpekleri çok seviyorum. Teyzemin köpeği var, o yüzden veteriner olmak istiyorum. Sadece üç tüp kan verilmesini istiyorum. Hastanedeki hemşire ve doktor ablaları çok seviyorum.' dedi.

Ailesi ise, 'Kimse başımıza gelmez diye düşünmesin. Herkesin başına gelebilecek bir hastalıktır. Tedavi için gittiğimiz yerlerde birçok insanın bu hastalıkla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Zor bir süreç, maddi ve manevi destek ihtiyacı duyduğumuz bir süreç. Bu hastalık çıkar amaçlı da kullanılıyor, bazı iyi niyetleri suistimal edebiliyor. Doğru insanlarla, doğru iletişime geçilmesi ve hocaların dediğine harfiyen uyulması gerektiğini düşünüyorum. Bizim başımıza geldi, herkesin başına gelebilir.' açıklamasında bulundular.

İzmir Özdere nerede, nasıl gidilir, İzmir Özdere'de gezilecek yerler nelerdir

İLİŞKİLİ HABER

İzmir Özdere nerede, nasıl gidilir, İzmir Özdere'de gezilecek yerler nelerdir
Oyuncu Gurur Aydoğan, ticarete atılmaya karar verdi

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Gurur Aydoğan, ticarete atılmaya karar verdi

BİR YORUM YAPIN 1

Hakan Sönmez 3 yıl önce

Nar pekmezi Löseminin ilacıdır, çocuğa nar pekmezini yedirin.