100 yaşındaki Nazmiye nine yıllara meydan okuyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan 100 yaşındaki Nazmiye Özdemir, ailesine katkısı ve enerjisiyle gençlere taş çıkartıyor.

Akçakoca'ya bağlı Ortanca köyünde büyüyen ve 7 çocuğu, 24 torunu bulunan Nazmiye Özdemir, 100 yaşına gelerek bir ömrü geride bıraktı. Halen kendi işini kendisi gören Nazmiye nine, sağlıklı ve uzun yaşamın sırrını her gün düzenli olarak tükettiği yoğurt, su ve doğal yiyeceklere borçlu olduğunu söyledi.

Torununun torununu da gören Özdemir, 'Sağlık durumum iyi, bir hastalığım yok. Evin önündeki bahçeye iniyorum. Yanıma ziyarete gelenler oluyor ama Koronavirüs nedeniyle çok kişi gelmiyor. Halime şükür olsun.' diyor.

Geçmişte tarlada çalışan yaşlı nine, 'Eskiden, köydeyken sırtımızda eve ekmek yapmak için odun getiriyorduk ama çarşıya geldikten sonra getirmedim. O zamanın şartları neyi gerektiriyorsa onları yaptık. Her şeyim var. Mecbur kaldığım zaman yemek yapıyorum ama genelde gelinim bana yemek getiriyor. Yoğurt, kahvaltı tarzı şeyler yerim. Genelde yemek seçmem.' dedi.

Gelini Talibe Özdemir ise kayınvalidesiyle ilgili olarak, 'Sabah erken kalkar. Kahvaltısını hazırlar ve devamlı saatinde yemek yer. Devamlı hareket eder ve bir şeylerle uğraşır. Her zaman mutlu, enerjik ve kendi halinde.' ifadelerini kullandı.

Pedagog nedir, Pedagog nasıl olunur? Pedagojinin uzmanlık alanları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Pedagog nedir, Pedagog nasıl olunur? Pedagojinin uzmanlık alanları nelerdir?
Banyolar için en şık lavabo modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

Banyolar için en şık lavabo modelleri 2020

BİR YORUM YAPIN 0