Yedigöller Milli Parkı nerede, Yedigöller Milli parka nasıl gidilir? Bolu'da gezilecek yerler

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte birbirinden güzel yerlerin araştırılması yapılmaya başlandı. Yedigöller Bolu ilinde yer alan ülkemizin en güzel manzaralarının bulunduğu yerler arasındadır. Yedigöller sonbahar mevsiminden renk cümbüşü ile adeta yeryüzü cenneti. Peki Yedigöller nerede, Yedigöllere nasıl gidilir? Yedigöller hakkında merak ettiğiniz her şeyi haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz:

Ülkemizde yer alan ve doğal güzellikleriyle son dönemlerde öne çıkan Yedigöller Bolu ilçesinde yer almaktadır. Yedigöller her yıl yerli ve yabancı birçok turist ağırlamaktadır. Turizm açısından da oldukça önemli olan Yedigöller'e dört mevsim ziyaret edebilir muhteşem güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Özellikle sonbahar mevsiminde birbirinden güzel ve rengarenk ağaçları, büyüleyici göl manzarasında yer alan otellerde konaklayabilir, unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Yedigöller İstanbul'a yakın olmasıyla da hafta sonu kaçamakları için en çok tercih edilen tatil rotaları arasında yer alıyor. Doğa harikası olan Yedigöller yürüyüş yolları çeşitli bitki türleri fotoğraf çekmek isteyen kişiler ve doğa ile iç içe olmak isteyenler tarafından oldukça ziyaret edilen bir yerdir. Özellikle kamp yapmak isteyen kişiler için sonbahar aylarında muhteşem göl manzarası eşliğinde unutulmaz bir kamp yaşayabilirsiniz. Yedigöller nerede, Yedigöller'e nasıl gidilir? İşte yanıtlar:

Yedigöller Milli Parkına nerede nasıl gidilir

Yedigöller Milli Parkına nerede nasıl gidilir

YEDİGÖLLER NEREDE?

Yedigöller Batı Karadeniz Bölgesi'nde Bolu ilinin 42 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. İstanbul ve Ankara arasında bulunan Yedigöller 1965 yılında koruma altına alınmıştır. Yedigöller 642 hektar büyüklüğünde bir alana yayılmıştır.

Yedigöller Milli Parkı nerede

Yedigöller Milli Parkı nerede

YEDİGÖLLER'E NASIL GİDİLİR?

Yedigöller Milli Parka Ankara–İstanbul karayolunun 152. kilometresindeki Yeniçağa ve 190. kilometresindeki Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan gelmek isteyenler Bolu’da TEM’den geçip sanayi sitesinden Yığılca yoluna girerek Yedigöller tabelasından sonra milli park 72 kilometre sonra ulaşabilirsiniz. Ya da Ankara’dan eski İstanbul-Ankara güzergahı tercih edilebilir, Yeniçağa gelmeden Yedigöller tabelasını görüp o istikamette devam edip Yedigöller Milli parkına yetişebilirsiniz.

Yedigöller Mili Parkına nasıl gidilir

Yedigöller Mili Parkına nasıl gidilir

YEDİGÖLLER’DE GEZİLECEK YERLER

GÖLLER

Bolu Yedigöller muhteşem güzellikleri içinde barındıran çam, kayın ve kızılağaçlarla çevrili 7 tane göl yer alıyor. Yedgöller adını da buradan aldığı gibi sırayla Büyükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Sazlıgöl, Küçükgöl, Seringöl ve İnce Göl’dür. Göllerin en büyüğü olan Büyükgöl, Yedigöller’de canlı alabalık yetiştirilmesi için damızlık amaçlı kullanılıyor.

Büyükgöl’ün güneydoğusundaki Deringöl, 20 metre uzunluğundaki akan bölümü ile Büyükgöl’e bağlıdır. Nazlıgöl’e ise kuzeydoğusunda yüzeye çıkardığı su ile bir şelalenin oluşmasına sebep olmasından dolayı Şelale Gölü olarak da bilinmektedir.

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI

Yedigöller Milli parkı zambak, sıklamen, çiğdem ve orkide olmak üzere toplam 236 adet bitki türünü içinde barındırır. Başlıca ağaç türleri olan kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve kara çam, köknar, fındık, yapraklı üvez, keçi söğüdü, yabani kiraz, ıhlamur, dişbudağın yanı sıra porsuk gibi nesli azalmakta olan bitki türleri de mevcuttur. Milli park çok çeşitli bitki türüne ev sahipliği yaptığı gibi çeşitli hayvan türlerine de ev olmuştur. Bu hayvan türleri arasında yabani türler de vardır. Milli Park sahasında 100’ün üzerinde kuş türü de tespit edilmiştir.

Yedigöller Mili Parkı

Yedigöller Mili Parkı

KAPANKAYA TEPESİ

Yedigöller’de Panoromik manzara için doğru adres Kapankaya tepesidir. Tepeden gölleri ve çeşitli ağaçların buluşmasını seyredebilirsiniz. Harika manzara fotoğrafı çekimi için de olanak sağlar. Bu güzergâh üzerinde bir de anıt ağaç bulunmaktadır. Ayrıca, milli park içindeki geyik üretme istasyonu ziyaret etmeniz mümkün.

Kapankaya tepesi

Kapankaya tepesi

BİZANS KALINTILARI

Milli park içindeki “Köyyeri” mevkiinde yeni Bizans dönemine ait bulunan kalıntılardan, eski dönemlerde bölgenin bir yerleşim yeri olan Yedigöller'de görülmesi gereken yerlerin arasında bulunuyor.

Bizans Kalıntıları

Bizans Kalıntıları

Monokrom stil nedir? Monokrom kombin nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Monokrom stil nedir? Monokrom kombin nasıl yapılır
Fayans seçimi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Fayans seçimi nasıl yapılır?
Kırmızı Oda'nın Deniz'i Burak Sevinç kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı Oda'nın Deniz'i Burak Sevinç kimdir? Kaç yaşında ve nereli?
Pürenli yaylası nerede, Pürenli yaylasına nasıl gidilir? Düzce Pürenli Yaylası hakkında....

İLİŞKİLİ HABER

Pürenli yaylası nerede, Pürenli yaylasına nasıl gidilir? Düzce Pürenli Yaylası hakkında....
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0