Pürenli yaylası nerede, Pürenli yaylasına nasıl gidilir? Düzce Pürenli Yaylası hakkında....

Sonbahar mevsiminde hafta sonu kaçmak yapmak ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak isterseniz hem yakın ve ulaşımı kolay olan Pürenli yaylasını gidebilir unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. El değmemiş doğasıyla büyüleyen Pürenli yaylası nerede, nasıl gidilir? Püren yaylası hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Pürenli Yaylası, muhteşem güzellikte nadir bakir kalmış doğasıyla Bolu Mudurnu Taşkesti Ortaköy yaylasıdır. Son dönemlerde keşfedilmeye başlanan Pürenli yaylası doğa fotoğrafçıların aradıkları olağanüstü kareleri çekmek için oldukça etkileyici yerler arasında bulunuyor. Genelde Karadeniz yaylalarında görebileceğiniz muhteşem görüntüleri bu kadar yakında yakalamak isteyen birçok kişi tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Ülkemizin her yerinde bulunan yaylaları aratmayan ve son dönemde popüler olan Pürenli yaylasına 4 mevsim gidebilirsiniz. Tertemiz havasıyla ve muhteşem doğa manzarasıyla adeta kendinizden geçeceğinizi Bu güzelliği keşfetmeye ne dersiniz? İşte Pürenli yaylası hakkında tüm merak edilenler:

Pürenli yaylası nerede

Pürenli yaylası nerede

PÜRENLİ YAYLASI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Pürenli yaylası, Bolu ve Düzce ili sınırları arasında yer almaktadır. Düzce’nin Gölyaka ilçesine bağlı şirin ve çok beğenilen bir tabiat alanı olarak yer alıyor. Son dönemlerde popüleritesi artan ve iistanbul'a yakın olan Pürenli yaylasına gitmek isteyenler nasıl gideceğini merak ediyor.Pürenli yaylasına gitmek için İstanbul istikametini takip ederek Akyazı otobanından ayrılarak Taşkesti üzerinden; diğer güzergah ise Düzce üzerinden yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Düzce, Efteni Gölü ya da Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı yolundan Pürenli Yaylası’na kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan yaklaşık olarak 217 kilometre, Taşkesti’den ise asfalttan ayrıldıktan sonra ortalama 14 kilometre yol gidilerek orman yolundan ulaşım sağlanıyor.

Pürenli yaylasına nasıl gidlir

Pürenli yaylasına nasıl gidlir

PÜRENLİ YAYLASI ÖZELLİKLERİ

Yaylada bulunan farklı mimari özellikler taşıyan yayla evleri ve bu evlerin önündeki küçük gölet oldukça ilgi çekiyor. Dört mevsim birbirinden farklı ve muhteşem manzaralarla karşılaşacağını yaylada  ismini sarı, kırmızı mis kokulu çiçekler açan çan biçiminde özel bir tür çalıdan almaktadır. Bu bitki türünün kök kısmından ağızlık, dallarından ise süpürge yapılabilmektedir. Pürenli Yaylası, çam ağaçları ile örtülüdür. Yaban hayatı bakımından da oldukça elverişli tabiat koşullarına sahiptir. Geyik, tilki, yaban domuzu, ayı, çakal ve karaca gibi vahşi yaşamın değerli canlılarını orman içlerine yürüyüş yapmanız halinde görme şansı elde edebilirsiniz.

Pürenli yaylası özellikleri

Pürenli yaylası özellikleri

Pürenli Yaylası, bu bölgede yaşayan yöre halkı için özellikle hafta sonları mutlaka ayak bastıkları dinlendirici bir mesire alanlarından biridir. 

Pürenli yaylası gezilecek yerler

Pürenli yaylası gezilecek yerler

Yedigöller Milli Parkı nerede, Yedigöller Milli parka nasıl gidilir? Bolu'da gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Yedigöller Milli Parkı nerede, Yedigöller Milli parka nasıl gidilir? Bolu'da gezilecek yerler
TİGEM'den kadın gücüyle yerli ve milli tohum üretimi

İLİŞKİLİ HABER

TİGEM'den kadın gücüyle yerli ve milli tohum üretimi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

mehmet 3 yıl önce

düzce karadeniz coğrafyasıdır ve iklimidir.

BOLU 3 yıl önce

PÜRENLİ YAYLASI BOLU MUDURNU TAŞKESTİ ORTAKÖY yaylasıdır

Bahadır 3 yıl önce

Önce insana hayvana doğaya saygıyı öğrenip sonra gidip gezsinler buraları gidecek olanlar.

Toplam 2 beğeni