Akçakoca nerede, nasıl gidilir? Akçakoca'da gezilecek yerler

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yeni bir tatil arayışı içinde olanlar için Karadeniz'e kıyısı olan Akçakoca gezi rehberini araştırdık. Porsuk tepesiyle son zamanlarda çok popüler olan Akaçakoca muhteşem güzellikleriyle büyülüyor. Peki Akçakoca nerde nasıl gidilir? İşte Akçakoca'da hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz birbirinden güzel yerler :

Düzce'de yer alan Akçakoca merkeze 35 kilometre uzaklıkta ve Karadeniz'e kıyısı olan sahiliyle son zamanlarda en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor. Yaz mevsiminde çok tercih edilen Akçakoca Aynı zamanda sonbahar mevsiminde de hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz Muhteşem güzellikleri içinde barındıran izole yerlerden biri. Ayrıca İstanbul'a yakınlığı nedeniyle birçok İstanbul'un kalabalığından uzaklaşmak isteyen vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor. Sizde hafta sonu unutulmaz bir tatil geçirmek isterseniz Akaçakoca'yı seçebilirsiniz. Aynı zamanda ailece gidebileceğiniz Akaçakoca'da pansiyon ve butik otellerde kalabilir, Akçakoca'nın yöresel lezzetlerini deneyimleme fırsatı elde edebilirsiniz. Fındık bahçeleriyle ünlü olan Akçakoca nerede, Akçakoca'ya nasıl gidilir? Detaylar haberimizde:

Akçakoca nerede, nasıl gidilir

Akçakoca nerede, nasıl gidilir

AKÇAKOCA NEREDE, AKÇAKOCA'YA NASIL GİDİLİR?

 Kendine hayran bırakan Akçakoca Düzce ilçesinde yer alıyor. İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta ve İstanbul'a 2 saat uzaklıkta bulunuyor. Hafta sonları rahatlıkla gidilebilecek tarihi dokusu ve muhteşem doğasıyla büyülüyor.

AKÇAKOCADA GEZİLECEK YERLER

TOPUK YAYLASI

Topuk yaylası

Topuk yaylası

Fenerbahçe Futbol Kulübü’nün de zaman zaman kullandığı Topuk Yaylası’nı muhteşem güzelliğini keşfedebilir, muhteşem göl manzarasında birbirinden güzel fotoğraflar çekip, tesislerde dinlenebilir unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Ayrıca Sarıyayla Şelalesi ve Akçakoca’ya 15 km uzaklıktaki Kurugöl Kanyonu‘na büyüleyici güzelliklerini ve Karadenizi görebilirsiniz.  Mevsimine göre Melen Çayı’nda rafting yapılabilir, özellikle kuş meraklıları için Efteni Köşkü‘nden kuş gözlemi yapabileceğiniz muhteşem destinasyonlardan biri.

HEMŞİN CAMİİ

 

Hemşin camii

Hemşin camii
Tarihiyle de büyüleyen Akçakoca Hemşin'de yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip olan camii bulunuyor. 2 kattan oluşan camiyi ziyaret edebilirsiniz.

AKTAŞ ŞELALESİ

Aktaş şelalesi

Aktaş şelalesi

Aktaş şelalesine karşı unutulmaz güzel bir gün geçirmek isteyenler Düzce merkezinden yaklaşık 10 kilometre giderek Aktaş köyüne ulaşıp bu güzelliği görebilir. Aktaş köyünde yer alan Aktaş Şelalesi, 50 metre yüksekten dökülüyor. 

CENEVİZ KALESİ

Ceneviz kalesi

Ceneviz kalesi

Ceneviz Kalesi Düzce merkeze çok yakın mesafede yer alıyor. Kalenin muhteşem manzarasını gezi listenize eklemeniz gereken yerlerden biri.

FAKILLI MAĞARASI

Fakıllı mağarası

Fakıllı mağarası

Akçakoca şehir merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Astım hastalığına iyi geldiği söylenen mağaraya ülkenin dört bir yerinden ziyaretçi ağırlıyor. Mağara 1000 metre civarında ama yaklaşık 300 metresi ziyarete açıktır.

KURUGÖL KANYONU

Kurugöl kanyonu

Kurugöl kanyonu

Şehir merkezine 14 kilometrede yer alan kanyon bol oksijenli  havasıyla ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor.

ARABACI KÖYÜ

Güzel bir köy ortamı görmek ve köy mimarisini incelemek isterseniz merkeze 6 km uzaklıktaki Arabacı Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Yaklaşık 350 nüfuslu bir köy olan Arabacı’da köy halkı fındıkla uğraşıyor. Köyün camisi, 1900’de ahşaptan yapılan görülmesi gereken bir yapı.

SARI YAYLA ŞELALESİ

Sarı yayla şelalesi

Sarı yayla şelalesi

Akçakoca’ya 10 km mesafede olan Sarı Yayla Şelalesi berrak akan suyu muhteşem yemyeşil doğasıyla izole bir tatil  ve hafta sonu geçirmek isteyenlerin tercih edeceği güzel yerlerden biri. 

AKÇAKOCA MERKEZ CAMİİ

Akçakoca Merkez Cami

Akçakoca Merkez Cami

Akçakoca merkez cami, değişik mimarisi ile son dönemde yapılan en güzel modern camiler arasında yer alıyor. Selçuklu Kıl Çadırları’nın mimarisinden esinlenerek yapılan Akçakoca merkez cami, tek bir kubbeye ve sekizgen çatı şekline sahip. Cami farklı tasarımı ile Akçakoca’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

 

İddet müddeti en demek, 300 günlük iddet ne demek? İddet beklemek ne anlama gelir?

İLİŞKİLİ HABER

İddet müddeti en demek, 300 günlük iddet ne demek? İddet beklemek ne anlama gelir?
Her marka ve araca uygun oto paspas modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Her marka ve araca uygun oto paspas modelleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0