İddet müddeti en demek, 300 günlük iddet ne demek? İddet beklemek ne anlama gelir?

İddet müddeti, evliliğin bitmesi ve evli olan çitlerin boşanma aşamasına gelmesiyle birlikte duymaya başladığımız bir kelimedir. İddet müddeti kadınların ayrılık aşamasından sonra 300 gün içerisinde kanunen evlenmediğini gösteren durum olarak açıklanmaktadır. İşte iddet müddeti hakkında merak edilenler:

Evlilik hayatının sona ermesiyle birlikte kadın ve erkek için gerçekleşen birtakım durumlar bulunuyor. İddet müddeti bekleme anlamı olarak adlandırılıyor. Evlilik durumu sonlandırılırken kadının, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 300 gün içerisinde evlenmesine olanak tanımamaktadır. Bunun temel nedeni ise kadının hamile olma ihtimali ve doğacak çocuğun korunmasını sağlamak için uygulanan durumdur.

iddet müddeti ne demek, 300 günlük iddet nedir

iddet müddeti ne demek, 300 günlük iddet nedir

Eğer kadın bu süre içerisinde hamile ise çocuk iddet müddeti içerisinde dünyaya gelmişse, kadının boşandığı eşinin nüfusuna kaydedilir.

İddet Müddeti, Türk Medeni Kanununun 132. Maddesinde şu cümleler ile korunmakta;

Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz gün geçmedikçe evlenemez.

Doğum yapmasıyla birlikte iddet müddeti sona erer. 

Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin yeniden birbiriyle evlenmek istemeleri hâllerinde mahkeme bu süreyi direk olarak kaldırır.

Her marka ve araca uygun oto paspas modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Her marka ve araca uygun oto paspas modelleri
Akçakoca nerede, nasıl gidilir? Akçakoca'da gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Akçakoca nerede, nasıl gidilir? Akçakoca'da gezilecek yerler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0