Galata Kulesi nerede? Galata'da mekan önerileri ve çevresinde gezilecek yerler

İstanbul'un simge noktalarından Galata, tarihi dokusu ve yenilenen yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Galata Kulesi'ne giderken çevrede de gidip görülmesi gereken bazı yerler fark edilemeyebiliyor. Peki Galata Kulesi ve çevresinde gezilecek yerler nerelerdir? Sizler için bir araya getirdik.

Restorasyon çalışmaları sonrasında yeni görünümüne kavuşan  Galata Kulesi'nde, ziyaretçi sayısında öncesine oranla artış gözlenmeye başladı. Kulenin yeni halini görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, pandemi kurallarına da uyarak gezilerini gerçekleştiriyorlar. Galata Kulesi'ni gezerken çevresindeki diğer gezilecek yerler ıskalanmamalı. Kule sonrasında gidip görebileceğiniz, oturup hoşça vakit geçirebileceğiniz yerler bulunuyor. İç güzelliği ve tarihi dokusuyla bir günü dolu dolu geçirmenizi sağlayacak mekan ve yerleri, tek bir içerikte listeledik. İşte Galata Kulesi ve çevresinde gezilecek yerler:

GALATA VE ÇEVRESİNDE GEZİLECEK YERLER

1 - GALATA KÖPRÜSÜ

Köprünün tam ortasında durup boğazı seyredebilir, bu köprüyü yürüyerek 10 dakikada geçebilir, bisiklet de sürebilirsiniz. Hemen alt kısmında balık restoranları bulunan Galata Köprüsü'nün üst kısmında balık tutkunları ayrıca balık tutabilmektedir.

2 - GALATA MEVLEVİHANESİ

II. Bayezid döneminde 1491 yılında kurulan ve 1975 yılından bu yana müze olarak kullanılan Galata Mevlevihanesi'nde Mevlevi kültürüne ait kıyafet, araç ve gereçler sergilenmektedir. Mevlevihaneyi gezebilirsiniz.

3- OSMANLI BANKASI MÜZESİ

Karaköy Bankalar Caddesi'nde bulunan bu müze, Türkiye'de en ilgi çekici ve zengin resim/ fotoğraf arşivine sahip müze olarak dikkat çekmektedir. İçerisinde 6000 adet fotoğraf olan bu müzede Osmanlı banknotları, saray memurlarının talimatları ve bankaların fotoğrafları yer almaktadır.

4 - SERDAR-I EKREM TARİHİ SOKAĞI

Fotoğraflar tutkunlarının gitmeyi ihmal etmemesi gereken bir sokak olan Serdar-ı Ekrem Tarihi Sokağı, arnavut kaldırımları ve tarihi evleri ile ilgi görmektedir. Bu sokağı yürüyerek Galata Kulesi'ne çıkabilirsiniz.

5 - KAMONDA MERDİVENLERİ

Voyvoda Caddesi ile Bankerler Sokağı'nı birleştiren bu merdivenler, 1850'li yıllarda dönemin tanınan ailelerinden Kamonda Ailesi tarafından yaptırılmıştır. Özellikle fotoğraf tutkunlarının ilk tercih etmesi gereken yerdir.

Hande Erçel giyince anladık! İlkokulda giydiğimiz süveterler yeniden moda oluyor...

İLİŞKİLİ HABER

Hande Erçel giyince anladık! İlkokulda giydiğimiz süveterler yeniden moda oluyor...
Masumlar Apartmanı'nın Uygar'ı Alper Saldıran kimdir, kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Masumlar Apartmanı'nın Uygar'ı Alper Saldıran kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Saklı cennet Karagöl, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor

İLİŞKİLİ HABER

Saklı cennet Karagöl, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor

BİR YORUM YAPIN 0