Gökpınar Gölü nerededir? Gökpınar Gölü özellikleri

Bozkırın nazar boncuğu olarak bilinen Sivas'ın Gökpınar Gölü, vatandaşlara görsel bir şölen sunuyor. Göl'de sonbahar güzelliği oluşmuş durumda. Peki Gökpınar Gölü çevresinde neler bulunmaktadır? Gökpınar Gölü'nde hangi aktiviteler yapılabilmektedir? İşte yanıtı.

Sivas'ta yer alan ve hem Anadolu'nun saklı cennetlerinden hem de Bozkırın nazar boncuğu olarak kabul edilen Gökpınar Gölü’nde, bir renk cümbüşü yaşanıyor. Sonbahar renkleri sarı, yeşil, mavi ve kırmızının her detayıyla göründüğü ağaç yaprakları, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Doğaseverler, bu güzel görüntüleri fotoğraflamayı da ihmal etmiyor. Gökpınar Gölü'nün kendi rengi doğal mavi de oldukça berrak ve temiz duruyor. Gölü gezmeye gelen yerli turistlerden Merve Kayapınar, 'Biz Antalya’dan geliyoruz ama burası başka. Antalya’da bile yok böyle bir yer. Çok beğendik. Her renk var. Mükemmel gözüküyor.' dedi.

Peki Gökpınar Gölü nerededir? Gökpınar Gölü'nün özellikleri nelerdir? Gökpınar Gölü'ne seyahate çıkmadan önce bilmeniz gerekenleri, sizler için listeledik: 

GÖKPINAR GÖLÜ ÖZELLİKLERİ

Sivas'ta bulunan Gökpınar Gölü, her zaman berrak olan suyu ile büyük bir öneme sahiptir. Göle atılan bir taşın zemine ulaştığının net bir şekilde görülmesi de, suyun berraklığının bir şekilde ispatı olmaktadır. Gökpınar Gölü'nün en önemli özelliklerinden biri de çevresinde etkinlik ve aktivite oluşturulma imkanının bulunmasıdır. Gökpınar Gölü'nün hemen çevresinde doğal parklar bulunmaktadır.

Kış ayında olunmasına rağmen turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Gökpınar Gölü, konum olarak yüksekte olduğu için, bu zamanlarda oldukça soğuk olmaktadır. Bu nedenle aslında göl için en uygun ziyaret zamanı ilkbahar ve yaz ayları olmaktadır. Ancak göl çevresindeki doğal güzellikler, turistlerde her dönemde ziyaret isteği uyandırmaktadır.

Yaz aylarında ve kış aylarında suyun sıcaklığı hep 11 derecede kalıyor. Bu sebeple kış aylarındaki düşük sıcaklıklarda, bembeyaz bir örtünün içinde, üstünde buharlar tüten bir havuza dönüşüyor.

1500 rakımda bulunan Gökpınar Gölü’nün en derin noktası 15 metre. Havanın açık olduğu zamanlarda bile gölün bu 15 metrelik derinliğinde yüzen balıkları, masmavi suyun içinde gayet net görebiliyorsunuz.

                            GÖKPINAR GÖLÜ ÇEVRESİNDE GİDİLEBİLECEK YERLER                                       VE YAPILABİLECEK AKTİVİTELER

Gölün çevresinde konaklamak isteyenler için butik bir otel, manzarayı olduğu gibi izlemenizi sağlayacak bir restoran ve piknik yapmak isteyenler için çardaklar bulunmaktadır. Ayrıca gölün çevresinde bulunan Yelken ve Karahisar köyleri de gidilip ziyaret edilebilmektedir.

Gölden akan çayın üzerinde bir alabalık tesisi bulunmaktadır. Bu tesislere de gidebilirsiniz. Burası ayrıca köy halkının da geçim kaynaklarından biridir. Gölün etrafında bulunan kayısı ağaçları da görsel bir şölen sunmaktadır. Bu kısımları da yakından görüp fotoğraflayabilirsiniz.

Göl içerisinde bir kayık bulunmaktadır. Bu kayık ile   150 km.'lik yol kat edip Gökpınar Çayı'nı geçebilirsiniz. Ayrıca burada rafting sporu ve dalış da yapabilirsiniz.

2021 tığ işi oya modelleri!Her çeyizde bulunması gereken en güzel tığ işi oya modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2021 tığ işi oya modelleri!Her çeyizde bulunması gereken en güzel tığ işi oya modelleri
Saklı cennet Karagöl, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor

İLİŞKİLİ HABER

Saklı cennet Karagöl, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor
Gönül Dağı'nın Zahide'si Ecem Özkaya kimdir, kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Gönül Dağı'nın Zahide'si Ecem Özkaya kimdir, kaç yaşında ve nereli?

BİR YORUM YAPIN 0