2021 tığ işi oya modelleri!Her çeyizde bulunması gereken en güzel tığ işi oya modelleri

Yaz kış yapılan düğünler beraberinde çeyiz hazırlıklarını getiriyor. Evlenecek çiftlerin çeyiz hazırlıkları sırasında annelerin özellikle hazırladığı ve modası geçmeyen danteller arasın tığ işi oyalar yer alıyor. Özellikle genç kızların ilgisine çekecek, Türk adetlerinin vazgeçilmezi olan ve her çeyizde bulunması gereken 2020'de trend olacak çok kolay tığ işi oya modellerini sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Gösterişli ve bir o kadar da zarif duran tığ oyası modelleri evlerde kadınlar tarafından en çok yapılan el emeği işler arasında yer alır. Özellikle de kadınlar tarafından boş zamanları değerlendirmek amacıyla da tercih edilir. Ayrıca genç kızların çeyizinde olmazsa olmaz olan tığ işi yazmalar her dönem olduğu gibi bu dönemde birbirinden farklı yeni modellerle karşımıza çıkıyor. Dantelde tığ işi modelleri genellikle yapımı pratik ve en çok beğenilen oya modelleri arasında yer alıyor. Evde ve birçok yerde giyebileceğiniz kıyafetlerle birlikte uyum içerisinde kullanabileceğiniz güzel seçenekler arasında yer alabilir. Geleneksel parçalar içinde en çok yapılan ve gelinlere en çok hediye edilen oya modellerinin en güzel örneklerini sizler için araştırdık. Her çeyizde mutlaka yer alması gereken tığ işi oya modelleri nasıl yapılır? İşte yanıtlar:

GELİN ÇEYİZİNDE OLMASI GEREKEN PARÇALAR NELER ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

En güzel tığ işi oya modelleri

En güzel tığ işi oya modelleri

2021 YILINDA TREND TIĞ İŞİ OYA MODELLERİ

İnci sıralı tığ oyası: Tığ işi oya modelleri arasında yer alan inci gibi sıralı görünümüyle mutlaka denemeniz gereken oya modelleri arsasında yerini alıyor. Pembe ve yeşil renkleri kullandığınızda oya modelinin güzelliğinin ön plana çıktığını göreceksiniz.

Tığ işi kelebek oya modeli

Tığ işi kelebek oya modeli

Tığ işi kanatlı kelebek oyası: Dantel dünyasında en çok beğenilen ve yapılışı kolay olan bu modeli mutlaka denemelisiniz. Kelebek motifleri çok sevenler için kolayca yapabilecekleri bu tığ işi modeli büyük kanatlı kelebek ya da istediğiniz boyutta ayarlama fırsatınız bulunuyor.

Tığ işi kanatlı kelebek oyası modeli

Tığ işi kanatlı kelebek oyası modeli

Mor menekşe yazma kenarı oya modeli: Birbirinden güzel renklerle güzel bir mor mekşe modeli yapabilirsiniz.

Mor menekşe yazma kenarı oya modeli

Mor menekşe yazma kenarı oya modeli
Boncuklu oya modelleri ile süslemeler yapmak isteyenlere inci boncuktan yapılan çiçekli tığ oyası modelini istediğiniz renkleri kullanarak yapabilirsiniz.

Menekşeler sıralı halde dizerek  yapılan yazma kenarı model

Tek sıra kolay kum boncuk oyası modeli: Tığ batısına 5 zincir çekip başına iki kez alıp iki kutucuk atla üçüncü kutucuğa girin, önce bir kez sonra ikişer ikişer alarak çıkın 2 zincir çekin 5 boncuk kapatın tekrar 2 zincir çekin. Bir önceki çubuğa batıp 3 zincir çekerek boncukları arasına alarak 5 boncuğu da tamamlayın. Tamamladıktan sonra iki zincirli yere iki veya üç tane sık iğne yapıp 3 zincir çekin. Çektikten sonra çubuğu 6 tanesi iğnesi ile 7 sık iğnesini kutucukta tamamlayın ve devamında Aynı işlemi tekrar tekrar ederek oya modelini tamamlayabilirsiniz.

Şişte boncuk oyası modeli: Aldığınız ipi tığ batısına tutturup 3 zincir çekin ve küçük örümcek yapalım başına bir kez alıp bir kutucuk atlayıp 2. Ye girip önce bir kez sonra 2 sonra iki alarak 3 kere de çıkın. Daha sonra bir zincir çekip bir tane boncuk geçirin. Örümcek çeker gibi yapıp boncuğu ilmeğe geçirin. Geçirdikten sonra ilmeği şişe takın. Örümceğin hizasına tığ ile girip ipin ucunu alıp ilmek yapın. Daha sonra bir sıkı iğnesi yapın ve tekrar küçük bir örümcek yapın. Başına bir kez alıp bir kutucuk atlayıp İkinciye geçip üç kere de çıkın. Bu işlemden sonra bir zincir çekip boncuk atıp yine örümcek içinden geçirip şişe takın ve bu şekilde şişte boncuk oya modelini tamamlayabilirsiniz.

Gökpınar Gölü nerededir? Gökpınar Gölü özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Gökpınar Gölü nerededir? Gökpınar Gölü özellikleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0