Depremzede Ayda Gezgin’e doğum günü sürprizi!  Ayda Gezgin kimdir?

Ege denizinde İzmir’deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğin 4’üncü yaş günü için sürpriz doğum günü kutlaması organize edildi. Peki, Ayda Gezgin kimdir, Ayda Gezgin'in sağlık durumu nasıl?

İzmir’in Seferhisar ilçesi açıklarında 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.116 kişinin can verdiği depremin unutulmayan yüzlerinden biri de Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebek… Güzel yüzü ile akıllara kazınan Ayda Gezgin, 4’üncü yaşını kutluyor.

MAKAM ODASINDA DOĞUM GÜNÜ

Ayda bebeğin yaş günü için Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un makam odasında sürpriz doğum günü kutlaması organize edildi. Kutlama öncesi Başkan İduğ'un makam odası balonlar ile süslenirken, belediyeye gelen Ayda ve ağabeyi Atakan Gezgin, İduğ tarafından karşılandı. Başkan İduğ çocuklara balon hediye etti. Ardından ise doğum günü pastası kesildi.

AYDA, BÜYÜYÜNCE' ÖĞRETMEN' OLMAK İSTİYOR

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Ayda'ya, en sevdiği bir çizgi film karakterinin kostümünü armağan ederken, Ayda'nın ağabeyi Atakan'a da Sakarya'da yaşayan bir çocuk tarafından gönderilen kumbara verildi. Ayda Gezgin, sürpriz doğum günü etkinliği için teşekkür etti. Büyüyünce ne olmak istersin sorusu üzerine Gezgin, "Öğretmen" diye cevap verdi.

"AYDA VE AİLESİ İZMİR'E EMANET"

Ayda ve ailesinin depremin arından İzmir’e emanet olduğunu söyleyen Başkan İduğ, Gezgin ailesinin bundan sonraki yaşamında hep yanında olacaklarını ifade etti. İduğ, "Doğum gününde onlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Abisi Atakan da Bornova Belediyespor Kulübünde basketbol oynuyor. Onun bundan sonraki hayatında da yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"İSTERDİK Kİ ANNESİ DE BURADA OLSUN"

Doğum günü kutlamasına katılan amca Onur Gezgin ise yaşadıkları bu süreçte tüm Türkiye'den destek geldiğini belirterek, "Ayda doğum gününe maalesef annesi olmadan girdi. İsterdik ki annesi de burada olsun. Ayda'nın her şeyi var. Annesinin dışında hiçbir eksiği yok. Bu noktada biz elimizden geleni yapıyoruz ama ne olursa olsun annesini hiçbir şey geri getiremeyecek. Ara ara annesini soruyor." dedi.

 

NE OLMUŞTU?

Cuma günü yaşanan İzmir yaşanan korkunç depremin ardından 91. saatte Ayda Gezgin mucizesi yaşandı. Arama kurtarma ekipleri saatlerdir nefes almadan enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Yerle bir olan Rıza Bey Apartmanı'ndan 91. saatte canlı olarak çıkarılan Ayda Gezgin yüzleri güldürdü. Ayda Gezgin kimdir? İzmir depreminden sağ çıkan Ayda kaç yaşında?

Ayda Gezgin kimdir

Ayda Gezgin kimdir

AYDA GEZGİN 91. SAATTE KURTARILDI

Rıza Bey Aparmanı enkazına termal battaniye ve serum gönderilirken, 4 yaşlarında Ayda isimli bir kız çocuğu enkaz altından kurtarıldı. Küçük Ayda, Ege Üniversitesi Yoğun Bakım servisinde tedavi altına alındı. Küçük Ayda'yı enkazdan çıkaran ekipte yer alan İHH Kurtarma ekibi üyesi, "Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.

Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinde görevli bir çalışan ise, "Çığlık sesi duyduk. Arkadaşlar jenaratörleri durdurdu. Sessizlik oluştu. Ben Ayda, iyiyim. Yaşam üçgenindeydi, çamaşır makinesinin yanındaydı." dedi.

AYGA GEZGİN KİMDİR?

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından, Rıza Bey Apartmanında enkaz altında kalan ve tam 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin, 16.12.2017 tarihinde dünyaya geldi. Küçük Ayla'nın doğum yeri ise İzmir Çiğli'dir.

Ayda Gezgin'nin annesinin adı Fidan Gezgin, babasının adı ise Uğur Gezgin'dir.

Ayda Gezgin kimdir, nereli

Ayda Gezgin kimdir, nereli

AYDA GEZGİN'İN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Ayda bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Tomografisi iyi çıkan Ayda'nın iç kanamasının olmadığı belirtildi.

Ayda Gezgin

Ayda Gezgin

Maria ile Mustafa dizisinin setinde korona paniği! Maria ile Mustafa konusu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Maria ile Mustafa dizisinin setinde korona paniği! Maria ile Mustafa konusu nedir?
MasterChef Türkiye yarışmacılarının takipçi sayıları ve değişimleri!

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef Türkiye yarışmacılarının takipçi sayıları ve değişimleri!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

kenan 3 yıl önce

Yavrum benim şükürler olsun seni gün yüzüne çıkartan rabbime Allah anana babana bağışlasın seni

Toplam 4 beğeni