İstanbul'un en iyi kitap kafeleri

Son dönemlerde kütüphaneler, kütüphane kitap konseptinde tasarlanıyor. Kütüphanelere giden kişiler artık aynı anda hem ders çalışıp kitap okuyorlar hem de yemek yeyip kahve içiyorlar. İstanbul'da da birçok kitap kafe bulunuyor. Sizler için görülmesi gereken en iyi 10 kitap kafeyi derledik.

Eskiden kütüphane denilince akla sadece sessizliğin hakim olduğu ve ders çalışılıp kitap okunan yerler gelirdi. Fakat günümüzde bu algı yerini yavaş yavaş kitap kafe kültürüne bırakıyor. Son dönemin yükselen mekan konsepti trendlerinden kitap kafe, aynı anda hem ders çalışılıp kitap okunan hem de yemek yenilip kahve içilebilen mekanlara verilen addır. İç tasarımlarıyla da özellikle Instagram influencerlerinin bir numaralı tercihi olan bu mekanlardan İstanbul'da oldukça fazla bulunmaktadır. Bu mekanlara gidip arkadaşlarınızla donanımlı ve keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Kitap seçenekleri sayesinde bu yerlere anne ve babanızla da gidebilir, onlar kitaplarını okuyup kahvelerini yudumlarken siz de dersinize çalışabilir ya da aynı şekilde onlara eşlik edebilirsiniz. 

Peki İstanbul'da gidilecebilecek en iyi kitap kafeler nerelerdir?

MİNOA BOOK & STORE

Beşiktaş Akaretler, Şişli Maslak ve Nişantaşı'nda şubeleri bulunan Minoa Book & Store, hem kitap okuyabileceğiniz hem de lezzetli bir kahve içip tatlı yiyebileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. Gece 24.00'a kadar açık olan bu kitap kafe, özellikle gastronomi alanında azımsanmayacak derecede çok kitap çeşidine sahip.

FİLL BOOKS

Bu tarz mekanların en bilinenleri arasında yer alan Fill Books, Karaköy'de yer alıyor. Bu mekanda kahvaltı edebilir, kahve içebilirsiniz. Mekanın üst katında yer alan 2 salıncak bulunuyor. Bu salıncaklar, özellikle fotoğraf tutkunlarının bir numaralı tercihi oluyor.

MOC

Üçüncü dalga kahve dükkanlarından biri olan Moc içerisinde, boydan boya tasarlanmış bir kütüphane ve kahve içilip kitap okunabilecek koltuk köşesi bulunuyor. Buranın yalnızca Nişantaşı şubesi bulunuyor.

MEPHİSTO KİTABEVİ & KAFE

Mephisto da bu listede yer alan en popüler mekanlar arasında yer alıyor. Beyoğlu, Beşiktaş ve Kadıköy şubeleri bulunan Mephisto Kitabevi & Kafe, hem kitap okuyup hem de yemek yiyebileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. Bu kitabevinde imza günleri de düzenlenebiliyor.

TASARIM BOOKSHOP & CAFE

Kadıköy'de bulunan Tasarım Bookshop & Cafe, iç mimarisi ve ev yapımı içecekleriyle ilgi görüyor. Moda'nın en sessiz ve sakin mekanı olarak da bilinen bu yerde, sessizlik ortamından yararlanıp üniversite tezinizi bile yazabilirsiniz.

NAİL KİTABEVİ & CAFE

Kuzguncuk denilince akla gelen ilk yerlerden olan Nail Kitabevi & Cafe, hem oldukça sessiz hem de Instagram'da fotoğraf paylaşma tutkusu olanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.  

Balkabağı nasıl soyulur? Bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Balkabağı nasıl soyulur? Bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir?
Kaygısızlar dizisinin Eleman'ı Yalçın Avşar şimdi nerede ve ne yapıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Kaygısızlar dizisinin Eleman'ı Yalçın Avşar şimdi nerede ve ne yapıyor?
Geleneksel Türk dekorasyonuyla ilgili bilinmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Geleneksel Türk dekorasyonuyla ilgili bilinmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 1

inci 3 yıl önce

Fill Books'un içi de dışı da çok güzel :) Öneririm kesinlikle...