Naz ne demek? Naz isminin anlamı nedir? Naz ismi Kuran'da geçiyor mu?

Türkiye'de sıklıkla tercih edilen kız bebek isimlerinden birisi de Naz ismidir. Bazen isimlerin yanına eklenen Naz bazen de tek başına, okunuşu kolay diye tercih ediliyor. Peki Naz ne demek? Naz isminin anlamı nedir? Naz ismi Kuran'da geçiyor mu? sorusunun yanıtı yazımızda.

Oldukça hoş bir okunuşu bulunması nedeniyle Naz ismi kız çocukları için çok fazla beğenilen adlardan biridir. Aynı zamanda güzel anlamı da yine sevilmesi konusunda bu ismin daha çok tercih edilmesinde ön ayak oluyor. Naz ismi kullanılmaya başlandığından bu yana sıkça tercih edilen popüler isimler arasında yerini korumuştur. Bu sebeple anlamı da merak edilmektedir. Fars kökenli naz kelimesi birbirinden farklı manaları bulunmaktadır. Genellikle cilve anlamında kullanılan bu sözcük aynı zamanda kız çocukları için özel isim olarak da tercih edilmektedir. Naz kelimesi anlamları itibariyle kız çocuklarında isim olarak tercih edilir. Öyle ki ismin sembolü de kız ve pembe renktir. Kelimenin özel isim dışında cümle içinde kullanılış şekilleri de tamlama biçimindedir. Örnek olarak naz çekmek, naz etmek, naza çekmek, nazını geçirmek, nazını çekmek ve nazı geçmek şekillerinde kullanılmaktadır. 

Fars kökenli naz kelimesinin anlamları şu şekildedir:

  • Şımarık bir şekilde davranış sergilemek, şımarıklık, şımarmak
  • Cilve yapmak, cilveli olmak, cilve
  • Kişinin kendinin beğenmesini sağlayabilmek için sergilediği hoş davranışlar
  • Kişi aslında bir şeyi istiyorken istemiyormuş gibi yaparak karşısındakileri ısrar ettirmek için uğraştıran davranışlar

NAZ İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Naz ismi Kuran-ı Kerim'de geçen dini isimler arasında yer almamaktadır. Ancak Naz isminde herhangi bir sakınca görülmemiştir. 

Alina ne demek ve Alina isminin anlamı nedir? Alina ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Alina ne demek ve Alina isminin anlamı nedir? Alina ismi Kuran'da geçiyor mu?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0