Alina ne demek ve Alina isminin anlamı nedir? Alina ismi Kuran'da geçiyor mu?

Özellikle okunuşu ile beraber oldukça hoş bir karşılık veren Alina ismi, son dönemlerin en ilgi çeken adlarından biridir. Kız bebeklere verilen Alina ismi farklı ve çok da duyulmamış olmasıyla anlamı merak ediliyor. Bugün sizlere Alina ne demek ve Alina isminin anlamı nedir? Alina ismi Kuran'da geçiyor mu? sorularını yanıtladık.

2017 senesinde yaşamını birleştiren Tolgahan Sayışman ve Almeda Abazi çifti, iki sene sonra oğulları Efehan'ı kucağına aldı. Almeda Abazi ve Tolgahan Sayışman şimdilerde ikinci defa anne baba olmaya hazırlanıyor. Katıldığı bir TV programında çift, dört ay sonra doğacak kız çocuklarının adını açıkladı. İkili, bebeklerine 'Alina' ismini vereceklerini söyledi.  Alina adı kökenli bir isimdir. Son dönemlerde Türkçede yerleşik olarak pek çok bebeğini tercih ettiği isimler arasında yer almaktadır. Türkçe üzerinden anlamına bakıldığında ise, ‘Parlak, güzel, asil ve yalnız’ gibi anlamlar eşliğinde karşılık buluyor. Kız çocukları için en çok tercih edilen ve sevilen son dönemlerin isimleri arasında Alina geliyor. Özellikle telaffuz açısından oldukça zarif ve hoş bir tını oluşturması sebebiyle ilgi çekmektedir. Bu doğrultuda farklı diller üzerinden pek çok ülkede kullanılıyor.

Almeda Abazi Sayışman doğum yaptı! Tolgahan SayışmanİLİŞKİLİ HABERAlmeda Abazi Sayışman doğum yaptı! Tolgahan Sayışman'dan ilk yorum geldi

 - Parlak,

 - Güzel,

 - Asil,

 - Yalnız,

 - Asalet,

 - Işık,

 Bu gibi oldukça beğeni gören ve harika anlamları ile beraber kız çocuklarına verilecek en özel isimlerden biridir.

 Aleyna ismi İngilizce, İtalyanca, lehçe, Rusça ve İspanyolca dillerinde çok sık kullanılan yaygın adlardan biridir. Aynı zamanda son dönemlerde Türkçede de artık yerleşik olarak değerlendirilen bir isim olarak öne çıkıyor. Bu isim Slav kökenli olduğu için genelde tek başına kullanması daha doğrudur. Ancak tabii uyumlu bir isim bulunursa bir arada kullanma şansı da değerlendirilebilir.

Naz ne demek? Naz isminin anlamı nedir? Naz ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Naz ne demek? Naz isminin anlamı nedir? Naz ismi Kuran'da geçiyor mu?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0