Ordu'ya balon turizmi geliyor! Türkiye'de balon turu yapılan yerler

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Twittter hesabından yaptığı paylaşımda balon turizminin şehre geldiğini duyurdu. Peki balon turizmi Ordu dışında ülkemizde başka hangi bölgelerde mevcut?

Ordu'da yeni bir turizm başlıyor. Söylendiği anda akıla ilk olarak Kapadokya'yı getiren balon turizmi artık Ordu'da da olacak. Haberi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler verdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Güler, 'Test uçuşları da tamam. Balon turizmi şehrimize hayırlı olsun.' mesajını yazıp uçuştan fotoğraflar paylaştı. Balon turizmi ülkemizde özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Balon turizmi deyince de, haberimizin başında da belirttiğimiz gibi akıla direkt Kapadokya gelmekte. Kapadokya'nın bu yanı, 2014 yapımı Patron Mutlu Son İstiyor filminde detaylı bir şekilde yansıtılmıştı. Ancak ülkemizde balon turizmi sadece Kapodokya'da yapılmıyor. 

Ordu balon turizminden ilk kareler

Ordu balon turizminden ilk kareler

Ülkemizde balon turizminin yapıldığı diğer iller şu şekilde:

PAMUKKALE

Pamukkale de bu turizmde akıla gelen ilk yerlerdendir. Balona bindiğinizde gökyüzünden, Pamukkale travertenlerini izleyebilirsiniz. Bilet fiyatları 300 - 400 TL bandındadır. Bu balon turunda ayrıca Hiarapolis Antik Kenti’ni ve Karahayıt'ı gökyüzünden görebilirsiniz.

ESKİŞEHİR FRİG VADİSİ

Adını Frigya Dönemi'nden alan bu bölge, doğal yapıları sebebiyle Kapadokya'ya benzetilmektedir. Bu bölgedeki uçuşlar, Seyitgazi ilçesinde yapılmaktadır.

BURDUR KARAMANLI

Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi gösterdiği balon turu, bölgenin en önemli turizm kaynaklarındandır. Karamanlı'dan başlayan tur güzergahında gökyüzünden; Sagalassos Antik Kentleri, Göller yöresi ve Kibyra görülebilmektedir.

AHLAT BİTLİS

UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmış olan pek çok bölgenin gökyüzünden görülebildiği bu balon turunda, ilk yerleşim yeri bölgeleri ve tarihi eserler izlenebilmektedir.

Görünümünüzü daha şık bir hale getirecek 5 aksesuar

İLİŞKİLİ HABER

Görünümünüzü daha şık bir hale getirecek 5 aksesuar
Antakya'da bulunan yeni mozaikler nerede? Mozaikler için ziyaretçi izni var mı?

İLİŞKİLİ HABER

Antakya'da bulunan yeni mozaikler nerede? Mozaikler için ziyaretçi izni var mı?

BİR YORUM YAPIN 0