Karçal Dağı nerede? Karadeniz'in 'ikinci Sümela'sı' restore edilecek

Karadeniz'in ikinci Sümela'sı olarak da bilinen Karçal Dağı, restore edilmek isteniyor. Kış aylarının tüm doğal güzelliklerini yansıtan Karçal Dağı, bu kararın ardından yerli turistlerin ilgisini çekmeye başladı. Peki Karçal Dağı nerededir? Karçal Dağı hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Karadeniz'in Artvin ilinde bulunan ve bu bölgenin 2 büyük dağından kabul edilen Karçal Dağı, 3 bin 428'lik rakımı ve hemen eteklerinde yer alan 11 asırlık kilisesi ile büyük dikkat çekiyor. Yazılmış tarih kitaplarında  'Nukha Sakdari' adıyla geçen ancak bölgede yaşayanlar tarafından 'Kilayet Manastırı' olarak bilinen kilise, konum itibariyle dik yamaçların üzerinde yer almaktadır. Yapının, bu bölgeden dini faaliyetlerde bulunmuş olan rahip Grigor Kanzda tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Buraya ulaşabilmek için tehlikeli bir yol yürünmesi gerekiyor. Burada ayrıca küçük bir şapel ve gözetleme kuleleri bulunuyor. Duvarları halen ayakta olan bu yapının yakınında yer altı mağaraları ve soğuk hava depoları da bulunuyor. 

KARÇAL DAĞLARI HAKKINDA

. Türkiye ve Gürcistan arasında yer alan bu dağ, geniş bir bitki çeşitliliğine sahiptir. Buzul ve buzul gölleri çevresinde bulunmaktadır. Yerli turist burada trekking sporu yapabilir.

- Ekosistem çeşitliliği yüksek olan bu yerde, ekosistem çeşitliliği ve zengin yaban hayatı mevcuttur. WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) ve IUCN (Dünya Doğayı Koruma Birliği) tarafından, dünya üzerindeki '200 Ekolojik Bölge'den birisi olarak kabul edilen 'Kafkasya ve Kuzey Anadolu Ilıman Kuşak Ormanları' içerisinde yer almaktadır.

- Dağın bulunduğu bölge, Orta Asya ve Avrupa içerisindeki en geniş boyuttaki doğal yaşlı orman ekosistemine sahip bulunmaktadır. 

Dizilerde kullanılan ev dekorasyonu tarzları

İLİŞKİLİ HABER

Dizilerde kullanılan ev dekorasyonu tarzları
Yasak Elma'nın Feride'si Gülenay Kalkan Ünlüoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli

İLİŞKİLİ HABER

Yasak Elma'nın Feride'si Gülenay Kalkan Ünlüoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli
Uzmanlardan gargara uyarısı: Kesin çözüm değildir!

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanlardan gargara uyarısı: Kesin çözüm değildir!

BİR YORUM YAPIN 0