Dizilerde kullanılan ev dekorasyonu tarzları

Dizilerde kullanılan ev dekorasyonu tarzları, seyirci tarafından ilgi görüyor. Birçok kişi dizilerdeki ev dekorasyonları, dizi ev dekorasyonları şeklinde Google üzerinden aramalar yapıyorlar. Peki dizilerde hangi ev dekorasyonu tarzları tercih ediliyor? Hangi dizide hangi tarz kullanılmış? İşte yanıtı.

Televizyonda izlediğiniz diziler, hikayeleri kadar kullanılan mekanlarıyla da beğeni topluyor. Evlerde kullanılan mobilyalar ve aksesuar ürünleri seyirciler tarafından çok beğeniliyor. Birçok dizide ise benzer ev dekorasyonu örnekleri kullanılıyor. Ancak bazı evlerde, belirli dekorasyon tarzları özellikle tercih ediliyor. Bu tarzlar arasında çoğunlukla modern, vintage ve İskandinav tarzlar yer alıyor. Peki evlerde tercih edilen bu dekorasyon tarzlarının detayları nelerdir? Türk dizilerinde tercih edilen ev dekorasyonları nerelerdir? Sizler için, dizilerde kullanılan ev dekorasyonu tarzlarını derledik.

DİZİLERDEKİ EV DEKORASYONLARI

MODERN - KLASİK BİRLEŞİMİ

2013 yılında ekrana gelen Medcezir dizisinde, modern dekorasyon ile klasik parçalar bir araya getirilmişti. Kahverenginin, detay parçalarda beyaz ve siyah uyumunun ise koltuklarda tercih edildiği ev dekorasyonu, seyirci tarafından büyük ilgi görmüştü. Kahverengi çoğunlukla klasik ev mobilyalarında tercih edilmektedir.

BEYAZ AĞIRLIKLI AYDINLIK - SOFT DEKORASYON

2018 yılında ekrana gelen Ufak Tefek Cinayetler dizisinde, Oya'nın evinde tercih edilmiştir. Beyaz renk her zaman ortama ferahlık ve aydınlık sağlar. Beyaz ile uyumlu koyu ama parlak olmayan renkler arasında kahve tonları bulunur. Bu ev dekorasyonunda da, bu sayede aydınlık bir görünüm oluşturulmuştur.

SPOR TARZ / ETNİK TARZ

2019 yılında yayınlanan bu dizide, evlere göre farklı dekorasyonlar uygulanmıştır. Çağlar Çorumlu'nun canlandırdığı karakterin evinde, mobilyalar spor ancak halı vb. aksesuarlarda etnik desen ve tarz tercih edilmiştir. Bu ev örneğiyle birlikte ilk defa bir dizide, etnik ve spor tarz bir arada kullanılmıştır.

AVANGART EV DEKORASYONU

Yine aynı dizide, Gizem Özpamuk karakterinin evinde daha ağır ve abartılı bir stil yansıtılmıştır. Varaklı mobilyalar, Avrupa sanatını yansıtan tablo aksesuarları ile birlikte Avangart dekorasyon tarzı uygulanmıştır. 

GELENEKSEL DEKORASYON

Çok nadir görülen bu ev dekorasyonu, popüler diziler içerisinde Leyla ile Mecnun'da kullanılmıştır. Çoğunlukla dönem işleri olan Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Hatırla Sevgili ve Seksenler gibi dizilerde kullanılan bu ev dekorasyon tarzı, günümüzü anlatan hikayeler içerisinde bir tek Leyla ile Mecnun'da kullanılmıştır.

Karçal Dağı nerede? Karadeniz'in 'ikinci Sümela'sı' restore edilecek

İLİŞKİLİ HABER

Karçal Dağı nerede? Karadeniz'in 'ikinci Sümela'sı' restore edilecek
Yasak Elma'nın Feride'si Gülenay Kalkan Ünlüoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli

İLİŞKİLİ HABER

Yasak Elma'nın Feride'si Gülenay Kalkan Ünlüoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli

BİR YORUM YAPIN 0