Sivrihisar nerede? Sivrihisar'da ne yenir? Sivrihisar'da gezilecek yerler

Şimdilerde oldukça popüler olan Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi, yerli turistlerin pandemi sonrasında gitmeyi düşündükleri ilk yerler arasında yer alıyor. Öğrenci şehri olarak kabul edilen Eskişehir'de, Sivrihisar'a gittiğinizde nerelere gitmelisiniz? Sivrihisar'da yenilecek yemekler nelerdir? İşte Eskişehir Sivrihisar ile ilgili seyahat önerileri.

Eskişehir'de gezilip görülmesi gereken birçok şirin ve güzel ilçeler bulunuyor. Bu ilçeler arasında son zamanlarda en popüler olanı ise Sivrihisar oluyor. TRT'nin aile dizisi Gönül Dağı'nın da çekildiği bu ilçe, tarihi geçmişiyle  dikkat çekiyor. 1926 yılına kadar Ankara'ya bağlı olan fakat bu yıldan sonra Eskişehir'e bağlanan Sivrihisar'da; Yunus Emre, Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri, Nasreddin Hoca ve Hızır Bey gibi önemli Türk büyük isimlerinin çıktığı düşünülmektedir. Peki Sivrihisar'a gidildiğinde yenilecek yöresel yemekler nelerdir ve Sivrihisar'da mutlaka nereler görülmelidir? İşte Sivrihisar gezi rehberi...

ESKİŞEHİR SİVRİHİSAR TARİHİ YERLERİ

# 1 ULU CAMİİ

Bölgenin en önemli simgelerindendir. 2015 senesinde UNESCO tarafından 'Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınmıştır. 1231-32 yıllarına ait kitabe, camide bulunmaktadır. Bu, caminin en eski kitabesidir. Selçuklu Devleti döneminde bugünkü halini almıştır. Düzenlemeyi yapan kişi, 1275 yılında Hz. Mevlana'nın müritlerinden olan Eminiddin Mikail'dir.

# 2 PESSİNUS ANTİK KENTİ

Bölgenin en bilinen köylerinden Ballıhisar'da bulunan ve Orta Frigya'nın izlerini taşıyan bu antik kent üzerinde, 2008 yılına kadar kazı çalışmaları sürdürülmüştür. Mitolojik hikayeleri içerisinde barındıran bu yapı, bölgede kesinlikle görülmesi gereken alanlardandır.

# 3 İHSAN ERDEMGİL KONAĞI

Kurtuluş Savaşı döneminde 7 Mart 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 gün boyunca konakladığı İhsan Erdemgil Konağı, karargah olarak da kullanılmaktaydı.

# 4 NASREDDİN HOCA ANIT PARKI

1208 senesinde Sivrihisar'ın Hortu köyünde dünyaya gelen Nasreddin Hoca'nın adını taşıyan anıt parkta, Nasreddin Hoca'yı temsil eden simgeler bulunmaktadır. 1999 yılında Nasreddin Hoca adını alan Hortu Köyü'nde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir Nasreddin Hoca evi yaptırılmıştır. 

SİVRİHİSAR'DA NE YENİR?

Sivrihisar'a gidildiğinde yenmesi gereken yöresel lezzetlerin başında; Sivrihisar baklavası, Sivrihisar sarması, kalem dolması, arabaşı ve ballı gözleme gelmektedir.

Sulusepken rengi nedir, Sulusepken rengi nasıl kombinlenir

İLİŞKİLİ HABER

Sulusepken rengi nedir, Sulusepken rengi nasıl kombinlenir
MasterChef'te kullanılan yağlıklar! MasterChef yağlık sos şişeleri

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef'te kullanılan yağlıklar! MasterChef yağlık sos şişeleri

BİR YORUM YAPIN 0