Türkiye'nin en güzel piknik alanları

Kademeli normalleşme döneminde değerlendirebileceğiniz, evde geçen günlerinizde yaşadığınız sosyalleşme yokluğunu en iyi şekilde giderebileceğiniz piknik yerleri bulunuyor. Birçok kişi de bu yerleri araştırmaya başladı. Peki bu yerler nerelerdir? Sizler için Türkiye'nin en güzel piknik alanlarını derledik.

Pandemi süreciyle birlikte 1 yılı aşkın süredir devam eden karantina, kimi kişiler tarafından pek uygulanmasa da dünya ve ülkemiz üzerinde büyük bir çoğunluk kendisine karantina uygulamakta ve maske-mesafe-temizlik uyarılarına özellikte dikkat etmekteler. 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme dönemiyle birlikte Cumartesi günü yasakları kalktı. İnsanlar da yasağın olmadığı hafta sonunda piknik yapmayı tercih ediyorlar. Sizler için, ailecek gidebileceğiniz ve temiz havanın tadını çıkarabileceğiniz şehir içerisinde bulunan piknik yerlerini derledik:

TÜRKİYE'NİN EN İYİ PİKNİK YERLERİ

# 1 BELGRAD ORMANLARI - İSTANBUL

İstanbul'un Sarıyer ilçesi ile Maslak semti güzergahında bulunan Belgrad Ormanı'nda yürüyüş parkuru da bulunuyor. Bu sebeple de oldukça popüler bir alan. Gittiğinizde; orman içerisinde yer alan Fatih Ormanları ve Atatürk Arberetumu'nu da değerlendirebilirsiniz.

# 2 KOZAĞAÇ PARKI - KONYA 

İçerisinde bulunan bitki çeşitliliği ve süs havuzu ile çevre iller tarafından da ilgi gören bu yer, Konya Meram'da bulunuyor. Şehrin en büyük sosyalleşme alanı olan bu park, hafta içi daha sakin olmaktadır. Piknikçilerin uğrak noktasıdır.

# 3 KUĞULU PARK - ANKARA

Ankara'nın en popüler yerlerinden biri olan Kuğulu Park, göleti ve kuğularıyla görsel şölen sunuyor. Her daim kalabalık olan bu yerde piknik alanı da bulunuyor. Ankara'ya günübirlik gezi dahi düzenleseniz, buraya uğramadan geri dönülmemelidir.

# 4 ÇİÇEKLİ GÖL - İZMİR

İzmir - İstanbul yolu üzerinde bulunmaktadır. Bornova'ya yakın olan bu bölge, çiçekleri ve görsel manzarasıyla kendisine hayran bırakmaktadır. Piknikçilerin ilgisini çekmektedir.

# 5 KOCAYAYLA - BURSA

Bursa'nın Kefes ilçesinde bulunmaktadır. Burada hem piknik yapılabilmektedir hem de sportif faaliyetler de bulunulabilmektedir. Çim kayağı, güreş ve kamp yapılabilmektedir.

# 6 DÜLÜKBABA - GAZİANTEP

Karaçam ve Sedir ağaçlarıyla kaplıdır. Ülkenin en büyük karavan, kamp ve konaklama merkezine sahiptir. Göletleriyle de ilgi görmektedir. Anteplilerin en büyük sosyalleşme alanlarındandır.

BİR YORUM YAPIN 0