Sokak kısıtlamasında gidilen Şirince nerededir? Şirince'de görülmesi gereken yerler

Cuma akşamından Pazartesi sabahına kadar uygulanan sokak yasağı kısıtlamasını değerlendirmek isteyenler birçok kişi, soluğu İzmir'in Şirince Mahallesi'nde aldılar. Adını dünyaya duyuran Şirince, yaz kış demeden bölgeye turist kazandırmaya devam ediyor. Peki Şirince nerededir? Şirince'de görülmesi gereken yerler nerelerdir?

Koronavirüs önlemleri nedeniyle uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların çoğunluğu, 2 günü sakin ve doğa ile iç içe geçirmeyi tercih ettiler. Bu süreçte en çok tercih edilen yer ise İzmir'in Şirince Mahallesi oldu. 2012 yılından bu yana 'kıyamet köy' unvanına da sahip olan bu mahalle, bölgeye yerli turist kazandırmaya pandemi döneminde de devam ediyor. Adını tüm dünyaya duyuran bu mahalle, butik otelleri ve tarihi evleriyle büyük beğeni topluyor. Cuma akşam 21.00'den başlayıp Pazartesi sabah 05.00'te sona eren sokak yasağını değerlendirmek isteyen vatandaşların akın ettikleri Şirince için mahalle muhtarı İsmail Yıldırdı şu yorumda bulunuyor: 'Köyümüzün doğası ve temiz havası ilgiyi artırıyor. Açık olan pansiyonlarımız bu hafta sonu da doldu.'

Peki bir gün yolunuz Şirince'ye düşerse bu yer hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

Hafta sonu kısıtlamasını Şirince'de geçirmeyi tercih eden yerli turist Sevgi Yılmaz, 'Kısıtlama günlerini şehir içinde geçirmektense köyü ve doğayı tercih ettik. Pansiyonumuzun bahçesinde çok memnunuz.' açıklamasında bulundu.

ŞİRİNCE HAKKINDA! ŞİRİNCE GEZİLECEK YERLER 

İzmir'in Selçuklu ilçesine bağlı olan Şirince Mahallesi, adını 2012 yılında duyurmaya başlamıştı. Mizahi pek çok paylaşıma konu alan Şirince, içerisinde 45 pansiyon ve butik otel bulunduruyor. Turistler için 500 civarı yatak kapasitesi olan Şirince, dağların arasında yeşil yamaçlar üzerine kurulmuştur.

Şirince'de özellikle görmeniz gereken yerler şu şekildedir:

-  Zeytin ağaçları içerisindeki taş sokaklar / Cumbalı beyaz renk evler

Bu sokaklar ve cumbalı evler arasında, birbirinden renkli fotoğraflar çekilme şansını elde edebilirsiniz. Bu kısımlarda, doğanın temiz havasını olduğu gibi içinize çekmeniz mümkün oluyor.

- Şirince Çarşısı

Mahallenin merkezi konumu olan bu çarşı, dar yollara sahiptir ve her yol birbirine çıkar. Günlük ihtiyaçların karşılandığı bu çarşıda, kısa ama keyifli bir alışveriş turu yapabilirsiniz.

90'ların geri gelen moda trendleri 1990'ların tarzı nasıl elde edilir?

İLİŞKİLİ HABER

90'ların geri gelen moda trendleri 1990'ların tarzı nasıl elde edilir?
Amerikalı çift hayran kaldıkları Kaz Dağları'nın eteklerine yerleştiler!

İLİŞKİLİ HABER

Amerikalı çift hayran kaldıkları Kaz Dağları'nın eteklerine yerleştiler!

BİR YORUM YAPIN 0