90'ların geri gelen moda trendleri 1990'ların tarzı nasıl elde edilir?

Moda söz konusu olduğunda, minimalizm bir süredir aranacak şey oldu, ancak şu anda havada bir değişiklik var. Belki de tüm bu basit stillerden, tasarımcılardan ve stil yıldızlarından biraz sıkıldığını hissetmek, doğrudan 90'lerden kalma yeni bir maksimum moda dalgasını ortaya çıkardı. Zaman tünelinde yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? İşte 1990’lı yılların tarzını merak edenler için 90’ların moda rehberi...

Bir zamanlar modern kabul edilen trendler ve stiller, eski sayılsa da yıllar sonra yeniden moda olur ve yeniden giyilir. Özellikle moda akımları, 90’lı yılların kıyafet modası hak ettiği değeri göremedi. Ama günümüzde 90’lı yılların kıyafetleri ve moda akımlarına bir dönüş var! Belki fark etmişsinizdir, bazı yeni kıyafet modaları tıpkı doksanlı yıllar çerçevesinde olduğu gibi. İster podyumda, ister sokakta, ister mağazalarda, 90'ların trendleri her yerde ortaya çıkıyor. 90’lar vintage modası naylon eşofmanlarıyla, vatkalı ceketleriyle, topuk bantlı taytlarıyla, neon renkli desenli kıyafetleriyle oldukça eğlenceli ve rahattı! Şimdi bakalım 90’larda hangi kıyafetler modaydı? İşte 90'ların modası ve bugün nasıl giyileceğine dair rehberimiz.

90

90

90'LAR MODASI

İspanyol paça kotlar:

İspanyol paça kotlar

İspanyol paça kotlar

Sıska kot pantolonlar herkesin tercih ettiği denim tarzıydı, geniş bacaklı tasarımlar hüküm sürüyordu. Büyük ve bol silüet tercihi sayesinde, bu pantolonlar 90'lı yıllarda çok beğenildi. Gündelik estetiği onları günlük giyim için mükemmel hale getirdi.

Tasma kolyeler

Tasma kolyeler

Tasma kolyeler

Tasma kolyeler bir diğer adıyla choker'lar. Plastik veya siyah kadifeden olanlarla 90'lar imajınız tam. Yakaya benzeyen kolyeler boynun etrafına sıkıca oturdu ve kıyafetlere keskin bir unsur ekledi. Birçoğu esnek plastikten yapılmış ve bir dövmeyi andıracak şekilde tasarlanmışken, diğerleri kumaş bir yapıya ve takılar ve mücevherlere sahipti. 2020'de chokers modaya iyi ve gerçekten geri döndü ve 90'ların şık dokunuşuyla bir dizi kıyafet sağlayabilirler.

Halka küpeler

Halka küpeler

Halka küpeler

90'larda en yüksek popülariteye ulaşan tek takı parçalarından biri yuvarlak halka küpelerdi. Her yerde kadınlar tarafından takılan bu yüzük şeklindeki küpeler, pek çok kıyafete görünüm kattı. 

90'lar Ayakkabı

90

90
Giysiler gibi, 90'ların ayakkabıları da aynı trend kategorilerine girdi. Grunge hareketi, aynı şekilde ağır hizmet tipi savaş botları giyen kadın ve erkeklerden oluşan bir ordu yarattı. Basit ve rahat, çeşitli stil ve renklerde üretildi, ancak yine de bu tek tip hislere sahipti. Converse ayakkabıları ve klasik havuz kaydırakları da oldukça popülerdi.

Tulum Salopet modası

Tulum Salopet modası

Tulum Salopet modası

Özellikle kot kumaştan salopetler 90’lı yılların favorisiydi. İçine tişört, kazak, boğazlı ince bluz gibi gibi pek çok detayla tercih edilen tulumlar esasında içinde bulunduğumuz yılların da favorisi. omuz askılı tulum salopetler hamilelerin de kurtarıcısı gibiydi; o yıllarda anne adayları da tulum giyiyordu. 2000’li yıllarda da bu akım popüleritesini hiç kaybetmedi.

 Kot ceketler

 Kot ceket modası

Kot ceket modası

90’lı yıllarda kot ceketler çok seviliyordu ama durum şu an pek de değişmiş sayılmaz, öyle değil mi? Özellikle mevsim geçişlerinde, sonbahar ve ilkbahar aylarında kot ceket adeta olmazsa olmazımız! Her türlü kıyafetle uyumlu kot ceketler, 90’lı yıllarda oversize tercih ediliyordu çoğunlukla. Şimdilerde her beden aralığı için kot ceket sıkça giyiliyor. Tişört ve gömleklerle tamamlayıcı bir ceket olarak kot ceket gerçekten günü kurtaran bir çözüm. 

Neon renkli, desenli naylon eşofmanlar

Neon renkli, desenli naylon eşofmanlar

Neon renkli, desenli naylon eşofmanlar

90’lı yıllar giyim tarzı normal vücut ölçülerinden daha bol giymeyi mümkün kılıyordu. Bol tişörtler, bol ve vatkalı ceketler, bol kazaklar giyiliyordu. Bu akımın çok canlı bir parçası da desenli naylon eşofmanlar! Neon renk ve büyük desenlerin rağbet gördüğü 90’lar modası, spor giyimde naylon eşofmanlarıyla hatırlanıyor. Bu eşofmanlara ek terlik ve saç bantları da tercih edilen aksesuarlar arasındaydı.

Oduncu Gömlekleri

Oduncu gömlekleri

Oduncu gömlekleri

Ekose desenli, kareli, oduncu gömlekleri 90’lar kıyafet modasının vazgeçilmezleri arasındaydı. Kış ve sonbahar aylarında vitrinlerde yerini alan oduncu gömleklerinin günümüzde de yeniden giyilmeye başlandığını fark etmişsinizdir. 90’lı yıllarda kot pantolon, oduncu gömleği, kot veya deri ceket, kalın topuklu asker botları gerçekten trend bir kombindi. 

Boyun ve dekolte bölgesinin bakımı nasıl yapılır? Boyun ve dekolte bölgesi gençleştirme

İLİŞKİLİ HABER

Boyun ve dekolte bölgesinin bakımı nasıl yapılır? Boyun ve dekolte bölgesi gençleştirme
Amerikalı çift hayran kaldıkları Kaz Dağları'nın eteklerine yerleştiler!

İLİŞKİLİ HABER

Amerikalı çift hayran kaldıkları Kaz Dağları'nın eteklerine yerleştiler!
Sokak kısıtlamasında gidilen Şirince nerededir? Şirince'de görülmesi gereken yerler

İLİŞKİLİ HABER

Sokak kısıtlamasında gidilen Şirince nerededir? Şirince'de görülmesi gereken yerler
 Bottega Veneta'nın çantası sosyal medyanın diline düştü!

İLİŞKİLİ HABER

Bottega Veneta'nın çantası sosyal medyanın diline düştü!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0