Şehirlerarası izin belgesi nasıl alınır? Şehirlerarası seyahat yasak mı? E-Devlet izin belgesi

Kademeli Normalleşme Süreci'nde şehirler arası seyahatlere de bazı istisnai durumlar dışında kısıtlama getirildi. Şehir dışına çıkacak olan kişilerin yasak günleri için şehirler arası izin belgesini almaları gerekiyor. Birçok kişi de halen izin belgesini nasıl alacağı yönünde bilgi almak için bu konuda araştırma yapmaya devam ediyor. Peki şehirler arası izin belgesi nasıl alınıyor? İşte yanıtı.

Artan Koronavirüs vakaları sonrasında alınan önlemler kapsamında, şehirlerarası seyahatler için izin belgesi alınması kuralı getirildi. Vatandaşlar, seyahat izin belgeleri olmadan başka bir şehre giriş yapamıyorlar. Kademeli Normalleşme Süreci'nde hafta sonu sokak yasağında ve hafta içi akşam sokak yasağı saatlerinde şehir dışına seyahat edeceklerin seyahat izin belgesine sahip olmaları gerekiyor. Peki seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izin belgesi almak için gerekli olan E-Devlet yol izin belgesi ekranına nasıl ulaşılır? E-Devlet şifresi yoksa ne yapılması gerekir? Sizler için madde madde bu soruları yanıtladık.

  • Toplu ulaşım araçları yalnızca % 50 kapasite ile çalışacak.
     
  • Zorunlu bir görev dolayısıyla görevlendirilmiş olan kamu görevlileri, kurum kimlik kartları ile görev belgelerini ibraz etmek zorunda olacaklar.
  • Seyahat izin belgesi ALO 199 üzerinden de alınabilecek.
     

# 1 ŞEHİRLERARASI SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi'nin alınabilmesi için E-Devlet şifresine sahip olunması gerekmektedir. Belgeler için başvurular, E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşmektedir. Belge ayrıca Alo 199 İletişim Hattı üzerinden de istenebilmektedir. 

# 2 E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?



E-Devlet sistemine giriş yapabilmeniz için T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi doğru bir şekilde sisteme girmeniz yeterli olacaktır. Eğer şifrenizi unuttuysanız, sistem üzerinden şifremi unuttum sekmesini seçerek yeni bir şifre alabilir, E-Devlet şifreniz yoksa postaneye gidip şifre elde edebilirsiniz.

# 3 E-DEVLET YOL İZİN BELGESİ EKRANINA NASIL ULAŞILIR?

Sisteme giriş yaptıktan sonra yeni başvuru linkine tıklayıp açılan sistemde, yeni başvuru linkine tıklayın. Karşınıza açılan yeni sekmeden başvuru ve belge türünüzü seçin. Başvurunuzun değerlendirme sonucu size, SMS ile bilgilendirilir. Şayet onaylandıysa bunu, otogar ve/veya havalimanlarında oluşturulmuş olan başvuru masalarında, vatandaşlık numaranızı vererek doğrulatabilirsiniz. Bu işlemden sonra kabul almış olursunuz.

# 4 ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YASAĞI VAR MI? İL DIŞINA ÇIKMAK YASAK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; Tam Kapanma Sokağa Çıkma Kısıtlaması'nı kapsayan zaman ve günlerde belirtilen zorunlu haller için şehirler arası seyahati izin verilecek. 

Buna göre genelgede yer alan zorunlu haller sayılan durumlar şu şekilde:

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporuyla sevk olan ve/veya daha önce alınan doktor randevusu ve kontrolü olan, kendisinin veyahut eşinin, vefat etmiş olan birinci dereceden yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılabilmek/ cenaze nakil işlemine refakat edebilmek için (en fazla 2 kişi.)

- Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla birlikte, kalacak yeri olmayıp asıl ikamet ettikleri yerleşim yerine dönmek isteyenler (5 gün içerisinde gelmiş olduğunu belirten yolculuk bileti, geldiği aracın plakası, seyahatini gösteren başkaca bir belge ve bilgi ile ibraz edenler)

- ÖSYM tarafından ilan edilmiş olan ve diğer merkezi sınavlara katılacak kişiler, askerlik hizmetini tamamlayıp yerleşim yerlerine dönmek isteyenler,

- Kendisi veya eşinin vefat etmiş olan birinci yakınının cenazesine ve cenaze nakil işlemine katılacak olanlar.

En güzel ve kullanışlı iğne oyası havlu kenarı modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En güzel ve kullanışlı iğne oyası havlu kenarı modelleri
Mavi Bayrak programı nedir ve nasıl alınır? Türkiye'nin en iyi plajları

İLİŞKİLİ HABER

Mavi Bayrak programı nedir ve nasıl alınır? Türkiye'nin en iyi plajları
Cottagecore akımı nedir ve nasıl uygulanır? Evinizi Cottagecore'ye uygun dekore etmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Cottagecore akımı nedir ve nasıl uygulanır? Evinizi Cottagecore'ye uygun dekore etmenin yolları

BİR YORUM YAPIN 0