Cottagecore akımı nedir ve nasıl uygulanır? Evinizi Cottagecore'ye uygun dekore etmenin yolları

2021 dekorasyon trendlerinde Cottagecore akımı ön plana çıkıyor. Söylenişi de yazılışı da birazcık zor olan bu akım, uygulanış açısından oldukça kolay ve bir o kadar kullanışlıdır. Hobilerinizi ev dekorasyonunuzun temeline yerleştirmenizi sağlayacak olan Cottagecore akımı hakkında tüm bilinmesi gerekenleri haberimizde derledik.

Pandemi süreciyle birlikte aslında evimizin dışında tutmuş olduğumuz hobi, iş vb. bir çok aktiviteyi evlerimizde de iyi bir şekilde gerçekleştirebildiğimizi fark etmiş olduk. Öyle ki birçok kişi evlerinin bir bölümünü sadece bu tarz aktiviteleri için ayırmayı tercih ettiler. 2021 dekorasyon trendlerinde de bu duruma uygun olarak yeni bir akım görülmeye başlandı. Yazılışı da okunuşu da zor olan Cottagecore akımı, özünde yazlık vb. yerler ile kamplar için tercih edilse de artık evler için de uygulanabilen bir doğallık akımıdır. Bu akım sayesinde evinizin içerisine işi, sporu ve hobilerinizi taşıdığınız gibi doğayı da taşıyabiliyorsunuz. Eğer 2021 yazında tatile gitmek gibi bir şansınız yoksa bu akımı uygulamanız ideal olacaktır. Bu akımda en çok dikkat çeken rahatlık ve sıcak ortam kavramlarının iç içe geçmiş olmasıdır.

  • Bu akımın istenilen şekilde evlerde uygulanmasını sağlayan en önemli şey kullanılan renklerdir.
     
  • Sadece mobilyalarda değil aksesuar ve duvar renklerinde dahi pastel tonlar tercih edilir.
     
  • Pastel tonlar içerisinde en çok seçilen ise; toz pembe, şeftali tonları, soluk sarı ve açık yeşildir.

 EVİNİZİ COTTAGECORE'YE UYGUN DEKORE ETMENİN YOLLARI

- Bu dekorasyonda rahatlık ve ferahlık ön planda olduğu için düzen de pek aranmaz. Yani ortam dağınıklığı göze batmaz. Boyası akmış, eskimiş duvarlar da yıpranmış mobilyalar da bu dekorasyonda kendisine yer bulur.

İskandinav tarzı rustik dekorasyon nasıl uygulanır?İLİŞKİLİ HABERİskandinav tarzı rustik dekorasyon nasıl uygulanır?

- Eşyaların bu şekilde kullanıldığı Cottagecore akımlarında, rustik dekorasyonun izleri de görülür. Çünkü rustik dekorasyonda da eski eşyalara yer verilir ve onlar üzerinden modern bir görünüm sağlanmak istenir.

- Bu dekorasyonda seçilen ürünler arasında da bir uyum aranmaz. Örneğin stil olarak birbirinden farklı eşyalar ve aksesuarlar bir arada kullanılmaktadır. 

- Doğayı eve taşımanın amaçlandığı dekorasyonda en sık kullanılan dekoratif eşyalar saksılar ve havayı temizleyen ürünlerdir.

Balkonlarınız için kullanışlı ve dekoratif saksı modelleriİLİŞKİLİ HABERBalkonlarınız için kullanışlı ve dekoratif saksı modelleri

Makrome nedir? Evler için makrome dekorasyon önerileriİLİŞKİLİ HABERMakrome nedir? Evler için makrome dekorasyon önerileri

- İstenilen sıcaklık etkisini oluşturmak için de makrome, hasır, geleneksel ve çiçek desenli kumaşlar tercih edilir.

Şehirlerarası izin belgesi nasıl alınır? Şehirlerarası seyahat yasak mı? E-Devlet izin belgesi

İLİŞKİLİ HABER

Şehirlerarası izin belgesi nasıl alınır? Şehirlerarası seyahat yasak mı? E-Devlet izin belgesi
Mavi Bayrak programı nedir ve nasıl alınır? Türkiye'nin en iyi plajları

İLİŞKİLİ HABER

Mavi Bayrak programı nedir ve nasıl alınır? Türkiye'nin en iyi plajları

BİR YORUM YAPIN 0