Makrome nedir? Evler için makrome dekorasyon önerileri

Country tarz dekorasyonla çok yakıştırılan makrome, tıpkı danteller gibi evlerde bohem bir havanın oluşmasına olanak tanıyabilen el işi sanatıdır. Son dönemin en çok aratılan dekorasyon konularından makrome ile ilgili en şık ve doğru önerileri, haberimizde derledik.

Dantele benzeyen makrome, düğüm atılarak oluşturulan bir el işi sanatıdır. İlk çıkış yaptığı topraklar Arap ülkeleri olarak bilinir. 13. yüzyılda Arap halkı tarafından bulunduğu ve kullanım amacının tekstil olduğu söylenir. İlerleyen dönemlerde Avrupa tarafından da keşfedilmiş ve İspanyollar tarafından ülkelerine götürülür. Avrupa'dan da Amerika kıtasına yayılımı gerçekleşir. Bu ülkelerde ise ilk kez hamak yapımı için kullanılır. Böylelikle makrome sadece modaya değil dekorasyona özgü de terim haline gelir. Uygulanma tekniği sabit olan makrome ülkemizde ise 1970'li yıllarda oldukça popülerdi. Günümüzde kullanıldığında da o dönemin izlerini modern bir şekilde evinize taşımış olursunuz.

MAKROMELER İÇİN DEKORASYON ÖNERİLERİ

- Günümüzde makromeler için genellikle country tarzı dekorasyon tercih edilir. Country tarzda köy ve/veya şehir yaşamı değil taşra yaşamı yansıtılır. Bohem bir stile sahip olan makromeler için de country tarz uygundur.

- Makromeler için doğal malzemelerden yapılmış eşyaların kullanıldığı bir oda dekorasyonu uyumlu olur. Bu malzemeler arasında; jüt, hasır, keten vb. malzemeler bulunur.

- Makrome stilde kahve ve beyaz tonları ağırlıklı kullanılır. Bu nedenle eğer kahve tonunu seven biri değilseniz, bu stili günün en çok vakit geçirdiğiniz alanlarınızdan olan salon ve oturma odalarınızda uygulamamanız daha doğru bir seçim olacaktır. Ancak salonda da kullanılabilmektedir.

- Makromeleri sadece duvar süsü ya da hamak olarak değil masa örtüsü, sandalye/tabure ve hatta perde olarak kullanabilirsiniz. Ancak böyle bir kullanımda kolayca hasar görebilme riskini biliyor olmanız gerekir. Bu sebeple bu tarz bir kullanımı, balkonlarınızda ya da yalnızca kısa süreliğine bulunacağınız yazlık evlerinizde uygulamanız doğru olacaktır.  

MODERN MAKROME ÖRNEKLERİ

Makrome ipten evinize bir salıncak yapabilir ve eğer küçük bir çocuğunuz varsa o'nun bu salıncakta oyalanıp hoşça vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Makrome kullanarak yastık kılıfı ya da kırlent hazırlayabilirsiniz. Bu kullanımlar modern salon dekorasyonlarına da yakışır. 

Makrome ipinden sandalyelerinize örtü de yapabilirsiniz. Özellikle bahar ve yaz ayları için balkonlarınızda şık bir görünümün oluşmasını da sağlayacaktır.

Makrome kullanılarak evler için hazırlanan dekoratif aksesuarların başında avize ve aynalar gelmektedir. Makrome ipleri avizelerinize ve ayna çevrelerine süs olarak kullanabilirsiniz.

Çizilmiş yemek tabaklarını ilk günkü hale getirmenin en kolay yolu!

İLİŞKİLİ HABER

Çizilmiş yemek tabaklarını ilk günkü hale getirmenin en kolay yolu!
Mavi indirim günleri ne zaman? Mavi jean indirimi başladı! En güzel mavi jean pantolonlar

İLİŞKİLİ HABER

Mavi indirim günleri ne zaman? Mavi jean indirimi başladı! En güzel mavi jean pantolonlar
Beyoğlu ismi nereden gelir? Beyoğlu'nda mutlaka görmeniz gereken 5 tarihi yapı

İLİŞKİLİ HABER

Beyoğlu ismi nereden gelir? Beyoğlu'nda mutlaka görmeniz gereken 5 tarihi yapı

BİR YORUM YAPIN 0