Beyoğlu ismi nereden gelir? Beyoğlu'nda mutlaka görmeniz gereken 5 tarihi yapı

İstanbul'un kalbi olarak kabul edilen Beyoğlu ilçesinin adıyla ilgili herkesin bilmediği bir gerçek mevcuttur. İlk adı Beyoğlu olmayan ve şu anda bazı binaların adı olarak kullanılan Beyoğlu'nun şimdiki adını alma hikayesini ve Beyoğlu'na gittiğinizde sadece önünden geçip gitmemeniz gereken 5 tarihi yapıyı, sizler için derledik.

Beyoğlu ilçesinin isim hikayesi, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi'ne dayanmaktadır. İlk adı Pera olan Beyoğlu ilçesi şimdiki adını, Kanuni Sultan Süleyman zamanında burada yaşayan Venedik elçisi Andre Giritti’nin oğlu Luigi Giritti’den almaktadır. Babasından dolayı ilçede yaşayan Türk vatandaşları tarafından daima 'Bey Oğlu' ismiyle anılmıştır. İlçe bu sebeple Beyoğlu adını almıştır. Pera ismiyse resmi yazışmalardan 1925 yılında çıkarılmış bu tarihten sonra da Beyoğlu ismi yerleşmiştir. Pera ismi bugün bir müze, otel, cafe, tiyatro ve güzel sanatlar lisesinin adını taşımıştır. Beyoğlu ilçesi ismi kadar içerisinde bulunan yapılarının hikayesiyle de hayranlık uyandırıyor. Beyoğlu'nu ziyaret ettiğinizde muhakkak görmeniz gereken tarihi yapılar şu şekildedir:

BEYOĞLU'NDA GÖRÜLMESİ GEREKEN 5 TARİHİ YAPI

# 1 DOĞAN APARTMANI

U şeklinde olmasıyla dikkat çeken bina Galata'nın simgelerindendir. İtalyan mimari tarzında olan apartman, 1895 yılında yapılmıştır. Muhsin Bey ve Eşkıya filmlerine de ev sahipliği yapmıştır.

# 2 MISIR APARTMANI

Mehmet Akif Ersoy'un da burada yaşadığı İstanbul'un ilk betonarme yapılarından olan Mısır Apartmanı, Galatasaray İktisat ve İşletmecilik Okulu'na da ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde bir iş merkezi olarak hizmet vermektedir.

# 3 BOTTER APARTMANI

Art Nouveau akımını yansıtan bina, 19. yüzyılda yapılmıştır. İstanbul'da bu tarzdaki ilk binadır. Bir diğer adı Casa Botter'dir. Mimari açıdan çok önemli bir etkiye sahiptir.

# 4 GALATASARAY LİSESİ

Beyoğlu denilince akla ilk gelen yapılardan biri olan Galatasaray Lisesi, görkemli binasıyla meydanda dikkat çekmektedir. Galatasaray semtinde bulunmaktadır.

# 5 ÇİÇEK PASAJI

İsmiyle dahi dikkat çeken Çiçek Pasajı, Büyük Beyoğlu Yangını sonrasında harabe olan Naum Tiyatrosu'nun bulunduğu arsaya 1876 yılında yapılmıştır. Pasaj içerisinde restaurantlar bulunmaktadır. Sanki bir sokak gezintisi yapıyor hissine, pasaj içerisinde ulaşabilirsiniz.

Çizilmiş yemek tabaklarını ilk günkü hale getirmenin en kolay yolu!

İLİŞKİLİ HABER

Çizilmiş yemek tabaklarını ilk günkü hale getirmenin en kolay yolu!
Mavi indirim günleri ne zaman? Mavi jean indirimi başladı! En güzel mavi jean pantolonlar

İLİŞKİLİ HABER

Mavi indirim günleri ne zaman? Mavi jean indirimi başladı! En güzel mavi jean pantolonlar
Makrome nedir? Evler için makrome dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Makrome nedir? Evler için makrome dekorasyon önerileri

BİR YORUM YAPIN 0