Çizilmiş yemek tabaklarını ilk günkü hale getirmenin en kolay yolu!

Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan ve yemek yemek için birçok farklı çeşidi bulunan tabaklar zamanla çizilir ve eski görünümünü yitirir. Çok fazla kullanıldıkları için yıpranan tabaklarda oluşan çatlaklar hem görsel açıdan hem de hijyen açısından can sıkıcı bir hale dönüşebiliyor. Peki çizilmiş yemek tabaklarını eski hale kolayca getirebileceğiniz pratik bir yöntem olduğunu söylesek? İşte detaylar:

Evde ve her yerde kullandığımız araç gereçlerin belirli bir ömrü bulunuyor. Her ne kadar severek kullanmaya devam etmek istesek de maalesef zaman içerisinde yıpranıp bozulabiliyor. Özellikle mutfaklarda çok kullanılan ve birçok farklı çeşidi bulunan tabaklar bulaşık makinesi ve sızak suyla yıkandığında bozulur ve çizilir. Görüntüsü bozulan yemek tabaklarını eski hale getirmek için uygulamanız gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Yenisiyle değiştirmek yerine olanı yepyeni eski görüntüsüne kavuşturabilirsiniz. Tabakların çiziklerini kolayca düzeltmenin en kolay yolu krem tartar kullanmak olacaktır. Krem tartar genelde çoğu marketlerde bulunan bir üründür. Krem tartar genelde pastacılıkta çok sık kullanılan bir malzemedir. Kolayca bulabileceğiniz krem tartar pastacılıkta çırpılmış yumurtanın kıvamını uzun süre korumasını sağlar. Ayrıca şekerin de kristalize olmasını engellemektedir.

Çizilmiş tabakları eski haline getirme

Çizilmiş tabakları eski haline getirme

ÇİZİLMİŞ YEMEK TABAKLARINI ESKİ HALE NASIL GETİRİLİR?

İçinde sitrik asit bulunduğu için özellikle temizlikte çok işe yarayan bir ürün olan krem tartarı kullanmak için; ihtiyacınız olanlar biraz krem tartar biraz su ve temiz bir mutfak bezidir.

- İlk olarak çizik olan tabakları ayırın ve güzelce hepsini yıkayın. Yıkadığınız tabakları kurutup bir kenara alın.

Çocuklar için keçeden etkinlik kitabı nasıl yapılır? Kağıttan etkinlik nasıl yapılırİLİŞKİLİ HABERÇocuklar için keçeden etkinlik kitabı nasıl yapılır? Kağıttan etkinlik nasıl yapılır

- Daha sonra satın aldığınız krem tartarı tabakların üstünde bulunan çiziklerin üzerine azar azar olacak şekilde serpiştirin. 

- Bütün hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra birkaç damla su ekleyerek parmağınızla karıştırarak macun kıvamına getirin.

Un bozulur mu? Unun bozuk olduğu nasıl anlaşılırİLİŞKİLİ HABERUn bozulur mu? Unun bozuk olduğu nasıl anlaşılır

- Macun kıvamına gelince yavaş ve dikkatli hareketlerle çiziklerin üstüne bulunan yerlere doğru yedirmeye çalışın. Çizik izleri kaybolana kadar bu işleme devam edin.

Çizikler iyice kuruduğunda tabakları durulayın ve kurulayın. Tabaklarınız ilk günkü gibi yepyeni görünümüne kavuştuğunu göreceksiniz.  İşte bu kadar...

Makrome nedir? Evler için makrome dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Makrome nedir? Evler için makrome dekorasyon önerileri
Bozbaş nedir ve bozbaş yemeği nasıl yapılır? Evde bozbaş pişirmenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Bozbaş nedir ve bozbaş yemeği nasıl yapılır? Evde bozbaş pişirmenin püf noktaları
Beyoğlu ismi nereden gelir? Beyoğlu'nda mutlaka görmeniz gereken 5 tarihi yapı

İLİŞKİLİ HABER

Beyoğlu ismi nereden gelir? Beyoğlu'nda mutlaka görmeniz gereken 5 tarihi yapı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0