65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma izni kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

Artan Koronavirüs vakaları sonrasında 65 yaş ve üstü için getirilen kısıtlamalara yeni tedbirler de eklendi. Bu durum sonrasında vatandaşlar, 65 yaş ve üstü vatandaşların dışarı çıkma izni kaçta başlıyor, kaçta bitiyor şeklinde araştırmaya başladılar. Haberimizde tüm merak edilenleri madde madde yanıtladık.

Koronavirüs önlemleri sebebiyle alınan kararlarda, 65 yaş ve üstü vatandaşlara günün belirli saatlerinde sokağa çıkma izni verildi. Bu yaş grubundaki vatandaşlar da, günün hangi saatlerinde sokağa çıkabileceklerini araştırmaya başladılar. Salgının kontrol altında tutulabilmesi için alınan bu karar da, risk grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşların izin saatleri dışında sokağa çıkmaları yasak oluyor. Peki 65 yaş ve üstü vatandaşlar için geçerli olan sokağa çıkma yasağı saatleri nelerdir? 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma izinleri kaçta başlayıp kaçta sona eriyor? İşte bilinmesi gereken tüm ayrıntılar...

# 1 65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIN SOKAĞA ÇIKMA İZİNLERİ KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTİYOR? 

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma saatleri sabah 10.00 ila öğleyin 13.00 saatleri arasındadır. Bu saatler öncesi ve sonrasında sokağa çıkmaları yasaktır.

#2 65 YAŞ VE ÜSTÜ İÇİN HAFTA İÇİ DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu genelgeye göre; 65 yaş ve üstü vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, haftanın her günü aynı saat diliminde uygulanacaktır.

# 3 65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLAR TOPLU TAŞIMA KULLANABİLİYOR MU?

Yeni Koronavirüs Kısıtlamaları kapsamında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamamaktadır. Bu araçlar; otobüs, minibüs, metro, metrobüs, dolmuş vb.'dir. Bu araçlara binme kısıtmalamaları, sokağa çıkma saatleri içerisinde de geçerlidir.

Boş zamanlarda yapılabilecek en iyi aktiviteler

İLİŞKİLİ HABER

Boş zamanlarda yapılabilecek en iyi aktiviteler
Sofralarınız için en şık runner modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sofralarınız için en şık runner modelleri

BİR YORUM YAPIN 0