Gönül Dağı'nın Belediye Başkanı Ege Aydan kimdir? Ege Aydan dizileri

TRT'nin büyük bir ilgiyle izlenen dizisi Gönül Dağı'nda Belediye Başkanı'nı canlandıran ünlü oyuncu Ege Aydan, dizinin en sevilen karakterlerinden biri olmayı başardı. Peki Ege Aydan kimdir? Ege Aydan'ın kendisi gibi sanatçı olan annesi ve basketbolcu olan kardeşi kimdir? Ege Aydan'ın bu zamana kadar rol aldığı diziler nelerdir? İşte Ege Aydan hakkında merak edilenler.

TRT'nin 2. ayını dolduran yeni dizisi Gönül Dağı, Cumartesi akşamlarına damga vuruyor. Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde çekilen dizide, Ramazan ve Belediye Başkanı Celal Bey'in sahneleri seyirciyi oldukça güldürüyor. Dizide Celal Bey'i ise usta tiyatrocu Ege Aydan canlandırıyor. Ege Aydan, kariyeriyle büyük beğeni toplarken ailesi ile de dikkat çekiyor. Efsane dizi Kaynanalar'daki Tijen karakteriyle hafızalara kazınan tiyatro ve opera sanatçısı Emine Sevda Aydan'ın oğlu, milli basketbolcu Efe Aydan'ın da kardeşi olan Ege Aydan hakkında merak edilenleri, haberimizde derledik...

EGE AYDAN KİMDİR?

15 Haziran 1958 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. İlk, ortaokul ve üniversite eğitimini Ankara'da, lise eğitimini ise İstanbul'da tamamlamıştır. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden 1977 yılında mezun olmuştur. Tiyatro öncesinde bale üzerine de eğitim almıştır.

Mezun olduğu yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlamıştır. Aynı yıl Büyük Tiyatro'da, hocalarıyla beraber rol aldığı bir oyunla profesyonel olmuştur. Merkez Ankara başta olmak üzere birçok bölgede Devlet Tiyatroları bünyesinde sahne almıştır. Halen Devlet Tiyatroları'nın oyun yönetmeni kadrosunda çalışmaya devam etmektedir.

Suluboya resim üzerine profesyonelleşen ve 1982 yılında bu alandaki ilk sergisini de açan sanatçı, bugüne kadar 30'a yakın sergi açmıştır. Çalakalem, şiir ve desenler adlı bir kitabı da bulunan Aydan'ın, İlhan adını verdiği 33 yaşında bir oğlu da bulunmaktadır.

Kamera karşısına ilk kez, annesinin de rol aldığı ve birlikte ana-oğlu canlandırdıkları Kaynanalar dizisiyle adım atan Aydan, Kavak Yelleri ve Behzat Ç. dizilerindeki rolleriyle akıllarda yer etmiştir. Aydan, Türkiye'nin ilk günlük ve aynı zamanda ilk Ankara dizisi olan Ferhunde Hanımlar'da da rol almıştır. Bu dizide evin ortanca damadı Bülent'i canlandıran sanatçı Şahap Sayılgan, gerçek hayatta en yakın dostlarındandır.

GÖNÜL DAĞI'NIN EN ÇOK SEVİLEN SAHNELERİ

Azizler filminin konusu nedir? Azizler filminin tanıtımı yayınladı

İLİŞKİLİ HABER

Azizler filminin konusu nedir? Azizler filminin tanıtımı yayınladı
En kaliteli espresso makinesi modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

En kaliteli espresso makinesi modelleri ve fiyatları
Gönül Dağı'nın Ciritçi Abdullah'ın gerçek adı nedir? Ciritçi Abdullah Yavuz Sepetçi kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Gönül Dağı'nın Ciritçi Abdullah'ın gerçek adı nedir? Ciritçi Abdullah Yavuz Sepetçi kimdir?

BİR YORUM YAPIN 0