Ormanya nerede? Ormanya'da hangi hayvanlar var? Ormanya giriş ücreti

Kocaeli'de bulunan Ormanya, Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olarak biliniyor. Koronavirüs salgını sebebiyle 2 ay kapalı kalan ancak buna rağmen 5 milyon ziyaretçi elde eden Ormanya, hakkında en çok araştırılan yerler arasında bulunuyor. Sömestr tatili için en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alan Ormanya hakkında bilinmesi gerekenleri, haberimizde derledik.

Avrupa'nın en büyük doğa parkı olarak kabul edilen Ormanya Kamp Alanı, Türkiye'nin Kocaeli'nde bulunuyor. Sadece bu sene 5 milyon kişiyi ağırlayan kamp alanı, pandemi sebebiyle 2 ay da kapalı kalmak zorunda kalmıştı. İçerisinde kamp yapılabilen, zengin bir hayvan çeşitliliğine sahip olan Ormanya, nasıl gidilir ve yeri nerededir şeklindeki sorularla sıklıkla aratılıyor. Çünkü aileler özellikle ilkokul çağında olan çocuklarını, sömestr tatilinde Ormanya'ya götürmeyi de planlamaya başladılar. Çevresinde 2 bin dönümlük bir doğal yaşam alanına sahip olan Ormanya'da; meşe, akçağaç, kayın, ıhlamur ve gürgen gibi bitkiler bulunuyor.

Ormanya'da yaban hayatı, en doğal haliyle ziyaretçilere sunuluyor. İçerisinde 26 kilometrelik parkuru bulunan Ormanya'da, yürüyüş ve ve bisiklet sürüşü gerçekleştirilebiliyor. Park alanları bulunan bu yerde bulunan çadır kamp ile karavan alanlarında sıcak su, elektrik ve güvenlik hizmeti 24 saat boyunca sağlanabiliyor. Ormanya ile ilgili en çok merak edilen, 'nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadar ve hangi hayvanlar var' sorularının yanıtları, haberimizin devamında.

# 1 ORMANYA NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Ormanya Kamp Alanı'nın açık adresi: Uzuntarla Mahallesi, 309. Sokak, No: 99, 41150, Kartepe - Kocaeli'dir. Ormanya'ya gidebilmek için, Kocaeli-Sakarya D100 Karayolu'nu kullanmanız gerekir. Sakarya'ya doğru giderken Özdilek'i ve Cengiz Topel Havaalanı'nı geçiyorsunuz. Sonrasında yaklaşık 5 km. ileride Ormanya tabelasını görmeye başlarsınız. Tabelaları takip ederek D100 karayolundan çıkıp köprünün altından yolun karşısına geçersiniz. Böylelikle Ormanya'ya ulaşabilirsiniz.

# 2 ORMANYA'DA HANGİ HAYVANLAR VAR?

2 bin dönümlük bir araziye sahip olan Ormanya içerisinde Çocuk Hayvanat Bahçesi bulunuyor. Burada kızıl geyik, karaca ve ceylan, yılkı atı gibi yaban hayvanları görülebiliyor. Yaban Yaşam Alanı içerisinde şu anda toplamda 154 yaban hayvanı bulunuyor. 

# 3 ORMANYA GİRİŞ ÜCRETİ

Ormanya Kamp Anlanı'na girişler ücretsizdir. Girişte herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Bu sebeple en çok tercih edilen doğal yaşam alanlarından biridir.

Saçları hızlı uzatmak için hangi şampuanlar kullanılmalı? Hızlı saç uzatan şampuanlar

İLİŞKİLİ HABER

Saçları hızlı uzatmak için hangi şampuanlar kullanılmalı? Hızlı saç uzatan şampuanlar
Sömestr tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz yerler

İLİŞKİLİ HABER

Sömestr tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz yerler
İnternet alışverişinden satın alabileceğiniz uygun fiyatlı ev ve yaşam ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

İnternet alışverişinden satın alabileceğiniz uygun fiyatlı ev ve yaşam ürünleri

BİR YORUM YAPIN 0