Sömestr tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz yerler

İlkokul, ortaokul ve lise talebeleri yarıyıl tatiline girdiler ve ilk karnelerini aldılar. Bu süreci çocukları için verimli hale getirmek isteyen aileler de sömestr tatilinde gidilebilecek yerleri araştırmaya başladılar. Hem doğayla iç içe hem de faydalı bir yarıyıl tatili için gidilebilecek yerleri haberimizde derledik.

Pandemi sebebiyle evlerde geçen 2020/2021 eğitim-öğretim döneminin ilk yarıyılı tamamlandı. Karnelerini alan öğrenciler, kısa süreli de olsa tatil yapacak olmanın sevincini yaşıyorlar. Bazı aileler de, bu süreci çocukları için daha verimli ve eğlenceli hale getirmek istiyorlar. Kalabalık ortamlardan uzak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler, sömestr tatilinde gidilebilecek olan yerleri araştırmaya başladılar. Peki bu dönemde nerelere gidilebilir? Sadece İstanbul içerisinde değil, ulaşımı kolay yerler de tercih edilebilir. Her yaş grubuna hitap eden yerler şu şekilde:

SÖMESTR TATİLİNDE GİDİLEBİLECEK YERLER

# 1 KARTEPE

İstanbul'a en yakın kar-kayak merkezlerinden olan Kartalkaya, sömestr tatilinde gidilebilecek ilk yerlerdendir. Kocaeli'nde bulunan Kartepe'nin çevresinde, yemek yeyip farklı aktiviteleri uygulayabileceğiniz yerler de bulunuyor.

# 2 ORMANYA

Yine Kocaeli'nde bulunan ve Kartepe'ye de yakın konumda bulunan Ormanya, özellikle çocuklar için gidilebilecek bir yerdir. 4 bin dönümlük bir alanda bulunan ve Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya'da, birçok hayvan çeşidi de bulunuyor. Park, dünyanın da en büyük 3. doğal yaşam parkı unvanına sahip.

# 3 YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI

Bolu'da bulunan Yedigöller Milli Parkı, özellikle lise talebesi gençlerin ilgisini çekecek bir yer olarak dikkat çekiyor. Kartpostallık görüntüler sunan Yedigöller Milli Parkı'na günübirlik gidilebiliyor, yürüyüş yapılıp piknik vb. etkinlikler düzenlenebiliyor.

# 4 ULUDAĞ

Kartepe ile beraber gidilebilecek bir diğer kayak merkezi de Bursa'da bulunan Uludağ'dır. Türkiye'nin en çok tercih edilen ve en büyük kayak merkezlerinden olan Uludağ, sömestr tatilinde her yaştan öğrenci için eğlenceli aktivitelerin sunulduğu bir yer oluyor.

# 5 KAPADOKYA

Kar ve doğal yaşam alanları dışında gidilebilecek yerlerden biri de Kapadokya'dır. Nevşehir'de bulunan ve birçok diziye ev sahipliği yapan Kapadokya'da, peri bacalarını gezilip ve uçan balonlara binerek doğal güzelliğin tadı çıkarılabiliyor.

Ormanya nerede? Ormanya'da hangi hayvanlar var? Ormanya giriş ücreti

İLİŞKİLİ HABER

Ormanya nerede? Ormanya'da hangi hayvanlar var? Ormanya giriş ücreti
Kalkan balığı nasıl temizlenir? Kalkan balığının temizlemenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kalkan balığı nasıl temizlenir? Kalkan balığının temizlemenin püf noktaları
A 101'de satılan Seg marka ürünler nasıl, kullanışlı mı? A 101 Seg ürünleri özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

A 101'de satılan Seg marka ürünler nasıl, kullanışlı mı? A 101 Seg ürünleri özellikleri

BİR YORUM YAPIN 0