Kalkan balığı nasıl temizlenir? Kalkan balığının temizlemenin püf noktaları

Avlanması zor olması nedeni ile pahalı ve az bulunan bir balık çeşidi olan kalkan, olağanüstü lezzetiyle çoğu kişinin hayran kaldığı balıklar arasında yer alıyor. Antioksidan özelliği de bulunan kalkan balığının temizliği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Dünyada en çok sevilen lezzetlerden biri olan kalkan balığı nasıl temizlenir, kalkan balığını temizlemenin püf noktaları nelerdir? İşte yanıtlar:

Bütün balıklar vitamin ve mineral bakımından en zengin besinlerin başında geliyor. Yassı şekli ve lezzetiyle ünlü olan kalkan balığı, ülkemizde ve dünya mutfaklarında önemli bir yere sahiptir. Muhteşem lezzetiyle çoğu kişinin hayran kaldığı kalkan balığı denizin dip kısımlarında yaşayan, kendisinden küçük balık türleri ve yengeçlerle beslenen etobur bir balıktır. İstanbul Boğazı’nın kuzeyinde, Samsun ve Sinop kıyılarında bolca kalkan balığı bulunur. Kalkan balığının sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Ayrıca kalkan balığında bulunan kalp ritminizin düzenlenmesine yardımcı olan magnezyum; atar damar sağlığı açısından önem taşıyan potasyum ve yüksek düzeyde antioksidan etkiye sahip olan selenyum bulunur. Kalp krizi riskini düşürdüğü bilinen kalkan balığı nasıl temizlediğine dair tüm merak edilenleri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Kalkan balığı nasıl temizlenir

Kalkan balığı nasıl temizlenir

KALKAN BALIĞI NASIL TEMİZLENİR?

Kalkan balığını kolay bir şekilde temizlenen balıklar arasında yer alıyor. Bunun için yapmanız gerekenler;

- Bir bıçakla kalkan balığının yüzgeçlerini temizleyin.

Ardından, balığı dilimleyin.

Balığın karnını bıçak yardımıyla ikiye bölün ve iç organlarını çıkarın.

Son olarak, bol suyla balığı iyice yıkayın.

Kalkan balığını temizlemenin püf noktaları

Kalkan balığını temizlemenin püf noktaları

KALKAN BALIĞI HANGİ MEVSİMDE TÜKETİLMELİDİR?

Kalkan balığını istediğimiz mevsimde tüketebiliriz. Marmara ve Karadeniz’de daha fazla bulunan kalkan balığı, bazı dönemler çok daha taze ve lezzetli olur. Bu nedenle kalkan balığını tüketmek için en ideal zaman dilimi, Ocak ayının başıyla Mart ayının sonudur.

Kalkan balığı nasıl ayıklanır

Kalkan balığı nasıl ayıklanır

Sömestr tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz yerler

İLİŞKİLİ HABER

Sömestr tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz yerler
Yağlı cilde sahip olanlar ne yemeli? Cildi yağlı olanlar için beslenme önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Yağlı cilde sahip olanlar ne yemeli? Cildi yağlı olanlar için beslenme önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0