Tek parça kayadan yapılan 'Dünya'nın 8. harikası Kailasa'

750 yılında tek bir kaya parçasının oyulması üzerine inşa edilmiş olan Hindistan'da bulunan Kailasa diğer adıyla Kailaş Tapınağı, Dünya'nın 8. harikası olarak kabul ediliyor. Peki Kailasa'nın özellikleri ve hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Dünya'nın 8. harikası olan ve tek bir kayadan inşa edilmesiyle dikkat çeken Kailasa Tapınağı, Hindistan'da bulunan ve geniş bir turist ağına sahiptir. 164 metre derinliğinde, genişliği ise 109 metre olan tapınağın yüksekliği ise 98 metredir. Bu tapınağın içerisinde bulunduğu kompleksin genel adı Ellora'dır. Ellora; dünyanın en büyük kaya-oyma-manastır ve tapınak mağaralarını içerisinde bulundurmaktadır. Hindistan'ın Maharashtra şehrinde yer alan bu kompleks, UNESCO Dünya Mirası'nda da yer almaktadır. Bu bölge yüzyıllardır arkeologların ve turistlerin büyük derecede ilgisini görmektedir. Çünkü burada; binlerce yıl öncesine ait eski kültürlere ait izler yer almaktadır. Bu alan için en çok merak edilip araştırılan ise, içerisinde bulunan yapılar ve Ellora Bölgesi'nin hikayesidir. 

ELLORA BÖLGESİ VE KAİLASA TAPINAĞI HAKKINDA

Sit alanı içerisinde 34´ü ziyarete açık durumda 100 üzeri mağara bulunmaktadır. Bu mağaraların bulundukları yerler, Charanandri tepelerinde yer alan dikey bazalt kayalıklardır. 

Kailasa Tapınağı ise Sahyadari Tepeleri´nde bulunan yüksek bazalt bir uçurumun duvarında seçilmiş olan 2 km.´lik alana kazılmıştır. Kaya için yapılan mimari süslemelerde, heykel süslemesi ve Dravidian mimarisinin izleri bulunmaktadır. Taç Mahal'e rakip olacak yükseklikte büyük bir yapıdır.

Ellora, Güney Asya´da bulunan eski ve önemli tarihi ticaret merkezlerindendir. Bu bölge günümüzde yalnızca arkeolojik kazılar ve turistik geziler amacıyla kullanılmaktadır. Mumbai´den 300 kilometre uzaklıktadır. Bölge, Hindistan Arkeolojik Araştırma'sı tarafından özel olarak korunan bir anıt konumundadır. Kailasa Tapınağı´nı ise Rshtrakuta Hanedanlığı döneminde önemli bir mimari konuma sahipti. 

Kışın sıcak rengi tarçın en çok hangi renklerle yakışır? Tarçın rengi nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Kışın sıcak rengi tarçın en çok hangi renklerle yakışır? Tarçın rengi nasıl kombinlenir?
Birden fazla kez dizi ve filme uyarlanmış olan unutulmaz Türk romanları

İLİŞKİLİ HABER

Birden fazla kez dizi ve filme uyarlanmış olan unutulmaz Türk romanları
Bisikletler için gerekli olan aksesuarlar

İLİŞKİLİ HABER

Bisikletler için gerekli olan aksesuarlar

BİR YORUM YAPIN 0