Dünyanın en iyi 5 kayak merkezi

Türkiye'de ve dünyada gidilebilecek birçok kayak merkezi bulunuyor. Ülkemizde en çok tercih edilen kayak merkezlerinin başında Uludağ ile Palandöken yer alıyor. Yurt dışında popüler olan kayak merkezlerini ise haberimizde derledik. İşte dünyanın en iyi 5 kayak merkezi.

Kış tatillerinde kayak merkezlerine gitmeyi tercih edenler aynı zamanda kış manzarasının tadına da varmak istiyorlar. Bunun için de kayak merkezleri için detaylı araştırmaya yöneliyorlar. Ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da, bunu sağlayacak birçok kayak merkezi bulunuyor. Çoğunluğu Avusturya'da bulunan bu kayak merkezlerinde aynı zamanda ülke kültürlerine dair de bilgiler edinebiliyorsunuz. Sizler için, yurt dışında gidilebilecek / muhakkak görmeniz gereken en güzel kayak merkezlerini derledik...

YURT DIŞINDA GİDİLEBİLECEK EN GÜZEL KAYAK MERKEZLERİ

# 1 ST. ANTON - AVUSTURYA

Dünya Alp Disiplini Kayak Şampiyonası’nın 2001 yılı ev sahibi olan bu kayak merkezi, bölgenin en çok kar yağışı alan yeri olarak dikkat çekiyor. Pistlerinin uzunluğu 350 kilometredir ve 100’e yakın telesiyej bulunmaktadır. Telesiyej; kayak merkezlerinde bulunan küçük bir kayak tipidir.

# 2 KİZTBÜHEL - AVUSTURYA

Avusturya'da bulunan bir başka kayak merkezi olan Kitzbühel, sahip olduğu Orta Çağ kasabası görünümüyle dünyanın en ilgi çekici yerleri arasında yer almaktadır. Tirol Alpleri’nin üzerinde yer alan merkez, sadece Avrupa'nın değil Dünya'nın da en iyi kayak merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. 

# 3 MAVROVO - MAKEDONYA

Listede Balkan ülkelerinden Makedonya da yer almaktadır. Üsküp'e 1.5 saatlik bir uzaklıkta olan kayak merkezinin pistleri, 15 kilometre uzunlukta yer almaktadır. Ayrıca 3 telesiyeji de 5700 metre yüksekliği bulabilmektedir. 

# 4 CORTİNE D'AMPEZZO - İTALYA

Bahar ve yaz mevsimlerinde İtalya'ya gitmek isteyenler, kış aylarında da İtalya'yı tercih edebilirler. Güney Alpler’de bulunan Dolomiti Dağları’nda yer alan kayak merkezi, sadece İtalya'nın değil dünyanın 4 bir yanında yer alan jet sosyetelerin uğrak merkezidir. Kendisiyle aynı adı taşıyan kasabası ise, pembe manzaralı günbatımıyla ünlüdür. 

# 5 GUDAURİ - GÜRCİSTAN

Snowboard yapmayı sevenlerin uğrak noktası olan bu kayak merkezindeki pistlerin ağırlığı orta seviyededir. Burası, zirvesinden görülen eşsiz manzarasıyla da kendine hayran bırakmaktadır. 

Evde ailecek oynanabilecek oyunlar

İLİŞKİLİ HABER

Evde ailecek oynanabilecek oyunlar
Su israfını önlemek için ne yapmak gerekir? Su israfını önleyen uygulamalar

İLİŞKİLİ HABER

Su israfını önlemek için ne yapmak gerekir? Su israfını önleyen uygulamalar
Milli Saraylar Resim Müzesi açıldı! Milli Saraylar Resim Müzesi nerededir?

İLİŞKİLİ HABER

Milli Saraylar Resim Müzesi açıldı! Milli Saraylar Resim Müzesi nerededir?

BİR YORUM YAPIN 1

kerem 3 yıl önce

samsun ladik akdağ kayak merkezini unutmuşlar