Milli Saraylar Resim Müzesi açıldı! Milli Saraylar Resim Müzesi nerededir?

Restorasyon çalışmaları tamamlanan ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Milli Saraylar İdaresi'ne bağlı Resim Müzesi, ziyaretçilerini yeniden ağırlamaya hazır hale geldi. Pandemi sonrasında ziyaret edebileceğiniz Milli Saraylar İdaresi Resim Müzesi'nin önemi ve hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde.

Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi'nde bulunan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Müzesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirildi. 2014 yılında açılan ve 19. yüzyıl padişahlarının yaptırdığı, satın aldıkları resimlerden oluşan bir koleksiyonu içerisinde bulunduran müze, 30 ayrı salondan oluşmaktadır. Restorasyon çalışmaları tamamlanan müzenin açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yaklaşık 3 bin tablo arasından seçilen 533 eserin yer aldığı sergiyi önemli görüyorum. Serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Uzun dönem ülkemizde minyatür sanatı ön planda olmuştur. Resim sanatı bir süre sonra Osmanlı sarayı ve çevresinde de popülerlik kazanmıştır.

Şu anda içinde bulunduğumuz Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi bu güzel mimari örneklerden biridir. Sanat eserleri bir medeniyetin asırlar boyunca ayakta kalan en önemli sembolleridir. Tüm medeniyetlerin geride bıraktığı eserler bizim zenginliğimizdir. Göbeklitepe de bizimdir, Efes de bizimdir, Ahlat da bizimdir, İstanbul da bizimdir, Ankara da bizimdir. Hepsini de koruyup gelecek nesillere bırakacağız. Toplumların asıl zenginliği medeniyete yaptıkları katkıyla ölçülür. Mimarımızın, yazarımızın, ressamımızın başarısına göre dünyada yer edinebilir, ses getirebiliriz. Başımızı dik, yüzümüzü ak edecek bir birikime sahibiz.' açıklamalarında bulundu.

MİLLİ SARAYLAR RESİM MÜZESİ HAKKINDA

1856 senesinde inşası tamamlanan bina, 1937-2010 yılları arasında Türkiye'nin en önemli Güzel Sanatlar Akademisi unvanına sahip olan bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı olarak İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ismiyle hizmet vermiştir.

2010 yılından 2014 yılına kadarlık sürede restorasyon çalışmaları yapılmış ve bina, Resim ve Heykel Müzesi'nden Milli Saraylar'a bağlı olarak Resim Müzesi'ne dönüştürülmüştür. İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ise Fındıklı’da bulunan Antrepo 5'te inşa edilmekte olan binaya taşınmıştır. Müze içerisinde yer alan salonlar arasında:

- Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz Salonu

- Osmanlı'da Batılılaşma Dönemi Resimleri Salonu

- İstanbul Görünümleri Salonu 

- Paris'teki Goupil Sanat Galerisi'nden Satın Alınan Tablolar

- İvan Konstantinoviç Ayvazovski Salonu

- Saray Ressamları Salonu

- Oryantalist Ressamlar Salonu

- Yaver Ressamlar Salonu

- 1870-1890'lı Yıllarda Etkin Olan Türk Ressamları

- Portreler ve Tarihi Konulu Kompozisyonlar/Osmanlı Sarayında Manzara Salonu

- 1890-1930'lu Yıllarda Etkin Olan Türk Ressamları 

adını taşıyan salonlar bulunmaktadır. İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Milli Saraylar Resim Müzesi'nin açık adresi: Vişnezade Mahallesi - 34357 - Beşiktaş / İstanbul'dur.

Dünyanın en iyi 5 kayak merkezi

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en iyi 5 kayak merkezi
Kış aylarında Ankara'da mutlaka gidilmesi gereken 4 yer

İLİŞKİLİ HABER

Kış aylarında Ankara'da mutlaka gidilmesi gereken 4 yer
Soğuk kış günlerine uygun ev dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Soğuk kış günlerine uygun ev dekorasyonu önerileri

BİR YORUM YAPIN 0