Soğuk kış günlerine uygun ev dekorasyonu önerileri

Kış aylarında insanların çoğu evlerinde sıcak bir ortam oluşturmak isterler. Bunu sağlamak için ev dekorasyonunda küçük değişiklikler yapmanız yeterli olacaktır. Sımsıcak bir ev ortamı oluşturabilmeniz için gerekli olan kış dekorasyon fikirlerine haberimizde yer verdik.

Kış aylarında ev dekorasyonları için daha sıcak renkler tercih edilir. Bunun sebebi, soğuk ve kapalı havaların, insanların psikolojisinde olumsuz etki oluşturmasıdır. Bu nedenle koyu ve basık renkler yerine, ferah ve sıcak his oluşturacak renk ve dekorasyonları tercih etmeleri doğru olan olacaktır. Kış dekorasyonunda mobilyalar için ilk tercih özellikle kırlent gibi parçalarda kadife kumaşlar olmaktadır. Koltuklar üzerine serilecek yünlü örtüler, koltuk battaniyeleri de aynı şekilde ilk tercihlerden olmaktadır. Kış aylarının o basık ve boğucu etkisi, halı ve masa örtülerinde kullanılacak doğayı temsil eden desenlerle ortadan kaldırılabilir. Açık ve ferah bir görünüm için çiçek vb. detaylara ayrıca yer vermeniz doğru bir hareket olacaktır. Aksesuar olarak da kokulu mum ve oda parfümlerini tercih edebilirsiniz.

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ev dekorasyonları için diğer detaylar şu şekilde:

# AÇIK RENKLER KULLANIN

Boğuk ve basık etkiden kurtulmak için pembe, beyaz, krem, mavi, turuncu vb. açık renkleri kullanmayı tercih edin. Bu sayede ferahlayacaksınız. Ama daha sıcak bir renk dekorasyonu uygulamak istiyorsanız, çok baskın olmamak kaydıyla kırmızı rengi kullanabilirsiniz.

# AHŞAP VE GERÇEK BİTKİ KULLANIMI

Doğayı evinize taşımanız gerektiğini ve en azından desenlerde çiçek, yaprak gibi doğayı temsil eden simgelere yer vermeniz gerektiğini belirtmiştik. Sakın yapay çiçek kullanımına yönelmeyin. Doğru olan, evler için uygun kış bitkilerine yer vermenizdir. 

Bu bitkiler ile birlikte mobilya ve aksesuarlarda da ahşaba geçiş yapın. Ahşap mobilyalar doğallık kadar, estetik ve sıcak görünümü sağlamak konusunda da  etkilidir.

# KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ DEKORASYONU: ŞÖMİNE

Aynı zamanda romantik bir ev dekorasyonu oluşmasını da sağlayan şömineler için artık birçok avantaj bulunuyor. Evi şömine kurulumuna müsait olmayanlar, elektrikli şömine modellerinden tercih edebiliyorlar.

Sizler de bu şöminelerden alıp dekore ederken, bulunduğu kısıma kokulu mumları ve yer minderlerini yerleştirerek hoş bir atmosfer oluşturmayı deneyebilirsiniz. Ya da tıpkı görseldeki gibi, koltuk ve orta sehpanızı tam yanına dekore edebilirsiniz.

# PERDE VE AKSESUAR DETAYLARI

Perdeler, odanın ışığı alması konusunda etkilidir. Karanlık, koyu etkiyi kırmak için perdelerinizde açık renkler tercih edin. Aksesuar konusunda ise tüylü detaylara, kadife yastıklara, koltuk battaniyelerine ve örgü yastık kılıflarına yer verin. Kış dekorasyonlarında istenilen sıcaklığı oluşturmak için bu parçalara yer vermeniz önemlidir.

Topuklu ayakkabılar kışın nasıl kullanılmalı? Kışın topuklu ayakkabı giymenin püf noktası

İLİŞKİLİ HABER

Topuklu ayakkabılar kışın nasıl kullanılmalı? Kışın topuklu ayakkabı giymenin püf noktası
Sıvı içerek nasıl kilo verilir? Sağlığı bozmayan kalıcı sıvı diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Sıvı içerek nasıl kilo verilir? Sağlığı bozmayan kalıcı sıvı diyeti
Milli Saraylar Resim Müzesi açıldı! Milli Saraylar Resim Müzesi nerededir?

İLİŞKİLİ HABER

Milli Saraylar Resim Müzesi açıldı! Milli Saraylar Resim Müzesi nerededir?

BİR YORUM YAPIN 0