İbo Show'un konuğu Mazhar - Fuat - Özkan kimdir? Mazhar - Fuat - Özkan albümleri, şarkıları

İbo Show'un bu haftaki konukları arasında Türk pop ve rock müziklerinin efsane grubu Mazhar - Fuat - Özkan da yer alacak. Kuruldukları ilk günden bu yana önemli başarılara ve unutulmaz bestelere imza atan grup, çalışmaları ve albümleriyle her nesilde ilgi görüyor. Mazhar - Fuat - Özkan hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar, haberimizde.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in sunumuyla ekrana gelen İbo Show'a bu hafta, efsane müzik grubu MFÖ'nün üç ismi Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur da konuk oluyor. Mazhar-Fuat-Özkan olarak piyasaya adım atan ve ilerleyen yıllarda MFÖ kısaltmasını edinen grup, dönemlerindeki meslektaşlarının aksine yayımladıkları özgün içerikli şarkılarıyla hep en dikkat çeken isimler arasında yer aldılar. Kariyerleri boyunca birçok ödüle sahip olan ve ülkemizi büyük platformlarda da temsil etme başarısı gösteren grup, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde müzik alanında büyük ödüle layık görülmüş ve grup üyeleri ödüllerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bizzat almışlardı. 

Türkiye'yi 2 kez Eurovision Şarkı Yarışması'nda da temsil eden, Mazhar - Fuat - Özkan üçlüsünün yapmış oldukları müzik çalışmaları şu şekildedir:

Stüdyo Albümleri:

Ele Güne Karşı Yapayalnız - 1984

Peki Peki Anladık - 1985

Vak The Rock - 1986

No Problem - 1987

Geldiler - 1990

Agannaga Rüşvet - 1992

Dönmem Yolumdan - 1992

M.V.A.B. - 1995

AGU - 2006

Ve MFÖ - 2011

Kendi Kendine - 2017

Konser Albümleri

- MFÖ Senfonik Konser - 2007

45'likler ve Single'ler

- Aşık Oldum (I Fall in Love) / Didai Didai Dai - 1985

- Sufi - 1988

- MFÖ - 2003

- Sude - 2019

Toplama Albümler

- The Best of MFÖ - 1989

- Collection - 2003

MFÖ Box Set [19] - 2013

Katıldıkları Albümler

Yeni Türkiye Coşku Dolu - 2002

MAZHAR - FUAT - ÖZKAN KİMDİR?

1965 yılında Kadıköy'de tanışan Mazhar Alanson ile Fuat  Güner, müzik çalışmalarına beraber adım attılar. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan ve bir süre Devlet Tiyatroları'nda sahne alan Alanson, Fuat Güner ile beraber Kaygısızlar Grubu'nda çalıştı. Burada Özkan Uğur ile tanıştılar. Sonrasında ise İpucu Beşlisi'ni kurdular. 1980 yılında ise Mazhar - Fuat Özkan adıyla kendi gruplarını oluşturdular. Eurovision Şarkı Yarışması ile MFÖ adını alan grup, yurt içi ve yurt dışı müzik çalışmalarının yanı sıra tiyatro oyunlarında ve dizi-filmlerde de rol aldılar. 

Şok'ta satılan Asude köşe koltuk takımı özellikleri nelerdir? Asude köşe koltuk alınır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Şok'ta satılan Asude köşe koltuk takımı özellikleri nelerdir? Asude köşe koltuk alınır mı?

BİR YORUM YAPIN 0