İstanbul'un en iyi Instagram'lık yerleri ve mekanları

Instagram'da en çok beğeni alan fotoğrafların başında manzara ve mekan fotoğrafları gelmektedir. Instagram'da hesabının keşfete düşmesi ve görünürlüğünün artmasına da etki eden bu fotoğraflar için, İstanbul'da birçok güzel yer ve mekan bulunmaktadır. İstanbul'un en iyi Instagram'lık yer ve mekanlarını, haberimizde derledik.

Fotoğraf yükleme uygulaması olan Instagram, kullanıcıların dikkat çekici paylaşımlar yapıp takipçi sayılarını yükseltme uğraşında bulundukları bir platform haline geldi. Kullanıcılar, çektikleri fotoğraflara artık mekan olarak da önem vermeye başladılar. Bulundukları şehrin fotoğraf çekimi için en güzel ve ideal mekanlarını ve yerlerini seçen kullanıcılar, bu sayede beğenisi yüksek olan paylaşımları da elde etmiş oluyorlar. Fotoğraflara efekt de uygulayan kullanıcıların tercih ettikleri yerler ise büyük merak konusu oluyor. İstanbul, bu tarz mekan ve yerlerin çoğunlukta olduğu şehirlerin başında geliyor. Ücret ödeyip fotoğraf çekilmek için tercih edilen konsept mekanların yanında, tarihi dokusuyla ilgili uyandıran yerler de yoğun ilgi görüyor. Peki bu yer ve mekanlar nerelerdir? Instagram'da efekt dahi kullanmadan doğal hali ve konum bilgisiyle yüksek beğeni ve görünürlük alınmasını sağlayacak, normalleşme süreci ve sonrası değerlendirebileceğiniz yer ve mekanları, haberimizde listeledik.

İSTANBUL'UN EN İYİ INSTAGRAM'LIK YERLERİ VE MEKANLARI

# 1 GALATA

İstanbul'un en popüler yerlerinden olan Galata, hem bulunduğu mekan hem de kule tepesinden güzel fotoğraflar çekilmesini sağlıyor. Galata Kulesi'nin çevresinde bulunan mekanlarda da, kule arka manzara yapılarak fotoğraf çekimleri yapılabiliyor.

# 2 SULTANAHMET CAMİİ VE ÇEVRESİ

Fatih'te bulunan Sultanahmet Camii, yıllardır fotoğraf sanatçılarının en çok tercih ettikleri çekim yerlerinden olmaktadır. Sultanahmet Camii ve çevresinde, manevi ve tarihi dokuyu yansıtabileceğiniz fotoğraflar çekebilirsiniz.  

# 3 ORTAKÖY

Instagram denilince akla ilk gelen yerlerden olan Ortaköy, Ortaköy Camii ve eşsiz deniz manzarasını arkanıza alıp derinlik algısını oluşturabileceğiniz fotoğraf çekilmenizi sağlıyor.

# 4 KARAKÖY

Karaköy sokakları ve konsept mekanları, Instagram'a fotoğraf çekilmek için en ideal semtler arasında yer alıyor. Özellikle cafelerin çoğunlukta olduğu sokaklarda, yaz akşamları için renkli fotoğraflar çekilebiliyor.

# 5 HAPPY HOUR

Instagram müzesi sloganıyla açılan ve içerisinde birçok tema bulunduran Happy  Hour, Galata'da bulunuyor. Makul bir giriş ücreti de bulunan bu müze, sosyal medya fenomenleri ve bazı ünlü isimler tarafından da tercih ediliyor.

Doğu kültürünü yansıtan otantik ev dekorasyonu örnekleri

İLİŞKİLİ HABER

Doğu kültürünü yansıtan otantik ev dekorasyonu örnekleri
Ferah bir ev için uygulanması gereken altın kurallar

İLİŞKİLİ HABER

Ferah bir ev için uygulanması gereken altın kurallar

BİR YORUM YAPIN 0