Aşk-ı Memnu yalısı kilim müzesi oldu! Aşk-ı Memnu yalısı nerede, nasıl gidilir?

Bir döneme damga vuran "Aşk-ı Memnu" dizisi sürükleyici konusu ve çekimlerinin yapıldığı mekanlarla hala daha en çok konuşulan projelerden biridir. Türk televizyon tarihinin tekrarı en çok yayınlanan dizileri arasına giren Aşk-ı Memnu'nun çekimlerinin yapıldığı yalı müzeye dönüştürüldü. Peki, Kilim müzesine dönüştürülen Aşk-ı Memnu Yalısı nerededir, nasıl gidilir ve ziyaret saatleri nasıldır? İşte cevaplar...

Türk edebiyatının değerli isimlerinden Halit Ziya Uşaklıgil'in eseri olan Aşk-ı Memnu, edebiyat severlerin ilgisini çeken klasik eserler arasındadır. 2008 yılında ekranlarda kendisine yer bulan Aşk-ı Memnu, merak uyandıran olay örgüsü ve yıldız oyuncu kadrosuyla hala popülerliğini korumaya devam etmektedir. Ay Yapım imzalı dizinin çekimlerinin yapıldığı yalı ise izleyicilerin ilgi odağı haline gelmiştir. Dizinin bitmesinin ardından pek çok kişinin ziyaret ettiği yalı şuan da kilim müzesi olarak hizmet vermektedir. Gelin, her hafta reyting rekorları kıran Aşk-ı Memnu dizisinin çekildiği yalıyı ve kilim müzesini yakından inceleyelim.

AŞK-I MEMNU YALISI NEREDEDİR?

  • Sarıyer Piyasa Caddesi üzerinde bulunan Aşk-ı Memnu Yalısı, Koç Holding'in kurucusu ünlü iş adamı Vehbi Koç'a aittir. Vehbi Koç Vakfı'na bağlı olan yalı, Aşk-ı Memnu dizisinin final yapmasının ardından büyük bir popülerlik kazanmıştır. Dizi çekimlerinden sonra yalı, vakıf tarafından "Vehbi Koç Büyükdere Evi" adıyla daimi sergi ve müze yeri olmuştur.

Cumhuriyet'in kurulmasından sonra Türkiye'yi uçtan uca dolaşmasına izin verilen ilk yabancı gezgin ola Josephine Powell'ın Anadolu'yu çok kez dolaştığı bilinir. Bunun yanı sıra halı ve kilim satıcılarının dükkânlarını ziyaret eden Powell, çok sayıda fotoğraf çekmiştir.

İlk kez bir sergiye ev sahipliği yapan Aşk-ı Memnu yalısı, şuanda kilim müzesi olarak hizmet vermektedir. Kilim müzesinde Amerikalı fotoğraf sanatçısı ve koleksiyoncu Josephine Powell'in 1970 yılında tasarladığı kilim koleksiyonu sergileniyor.

Koleksiyon içerisinde Osmanlı döneminde 18 ve 20'inci yüzyıl arasında dokunmuş 36 adet kilim yer alırken; dokuma tezgahı, 6 adet çuval ve 73 adet dokuma aleti bulunmaktadır.

Dizide, Firdevs Hanım'ın yatak odası ile salon olarak kullanılan katın tüm bölümleri sergi için değerlendiriliyor.

KİLİM MÜZESİ HANGİ SAATLERDE ZİYARETE AÇIKTIR, NASIL GİDİLİR?

Yalı, Çarşamba günleri haricinde haftanın her günü sabah saat 10:00 ile akşam üzeri saat 17:00'a kadar açık oluyor. Girişler ücretsizdir. Müze'nin açık adresi şu şekilde:

Büyükdere Mahallesi - Piyasa Caddesi - No: 109 - 34453 - Sarıyer / İstanbul

BİR YORUM YAPIN 1

Nesli 7 ay önce

Yanlış bilgi şu an aşkı memnu yalısı ziyarete kapalı içeride güvenlikler var kapıyı da içeri görünmeyecek şekilde değiştirmişler kapıdan bahçeye girmeye bile asla izin vermiyorlar 1 saat dil dökmemeli rağmen sanki yalılarıni yiycez dedim bu kadar israra Adnan ziyagil bile acardi kapıyı ama asla almadılar

Toplam 1 beğeni