Münih nerede? Münih'te gezilecek en iyi 6 yer

Almanya'nın en çok turist toplayan şehirleri arasında yer alan Münih, sadece ülkesinin değil Avrupa kıtasının da en büyük şehirlerindendir. Peki Münih'e gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerler nerelerdir? Bavyera Eyaleti'nde bulunan Münih hakkında bilinmesi gerekenler ve gezi rehberi, haberimizde.

En çok gurbetçimizin bulunduğu Avrupa ülkelerinin başında gelen Almanya'ya gidildiğinde görülmesi gereken illerin başında gelen Münih, ülkesinin Berlin ve Hamburg sonrasında gelen en büyük üçüncü şehridir. Bavyera Eyaleti'nde bulunan Münih, aynı zamanda bu eyaletin de en büyük şehri ve başkentidir. Almanya'da her bir eyaletin kendi başkenti bulunmaktadır. Berlin ise ülkenin genel olarak başkenti konumundadır. Nüfusunun 300 binlik bir kısmı yabancılardan oluşan şehirde bu grubun en az 43 bin kişilik kısmını Türk vatandaşları oluşturmaktadır. 2. Dünya Savaşı'nda büyük hasar, zarar gören şehirde gezilmesi gereken yerler sırasıyla şöyledir:

# 1 ALMAN TEKNOLOJİ MÜZESİ

Dünyanın en büyük bilim ve araştırma müzesi olarak kabul edilmektedir. Görünümü, Bremen Bölgesi'ndeki yapılara benzer olan müze, 1903 yılında kurulmuştur. 100 binden fazla eseri içerisinde bulundurur ve her yıl en az 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlar. Yapılışları 1880'li yıllara dayanan araçları da, antika eserleri ve uçakları da sergiler.

# 2 MAXİMİLİAN CADDESİ

Şehrin en önemli turistik yerlerinden olan cadde, hafta sonları oldukça kalabalıktır. Cumartesi akşamları özel gösterilerin de yapıldığı caddede, mimari yapılar dikkat çekmektedir. Alışveriş açısından da en uygun yerdir. Lüks oteller de hep bu caddeler üzerinde bulunur.

# 3 MÜNİH OLİMPİYAT PARKI

2005 yılına kadar Bayern Münih tarafından kullanılan, 1972 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan park içerisinde televizyon kulesi, olimpiyat stadyumu ve zengin yemek menüsünün bulunduğu lüks ve şık bir restaurant bulundurmaktadır.

# 4 NYMPHENBURG SARAYI

Avrupa kıtasının en çok ziyaretçi alan ve en büyük saraylarından olan Nymphenburg, Barok Döneme ait izler taşımaktadır. 1664 yılında inşa edilmiştir. İçerisinde güzellik galerisi, at ve arabalar koleksiyon salonu, insan ve doğa müzesi bulunmaktadır.

# 5 MARİENPLATZ

Tarihi yapıları ve sokaklarında bulunan cafeleri ile meşhur olan bu yer, ilk kurulduğu 1158 yılında suçluların cezalandırıldığı alan olarak bilinmektedir. Eski Belediye ile Yeni Belediye Sarayı da yine bu cadde üzerinde bulunmaktadır.

# 6 BMW MÜZESİ

Bir sanayi ülkesi olan Almanya'da, BMW Müzesi görülmesi gereken yerlerdendir. Minicooper araçlar için özel bir yeri olan müze, 1972 yılında kurulmuştur. BMW'ye ait araç ve aksesuar koleksiyonunu bulundurmaktadır.

Son zamanların trend alarmı: Fiyonk şıklığı | En güzel fiyonk detaylı kıyafet ve aksesuarlar

İLİŞKİLİ HABER

Son zamanların trend alarmı: Fiyonk şıklığı | En güzel fiyonk detaylı kıyafet ve aksesuarlar

BİR YORUM YAPIN 0