Doğu Ekspresi'nden bilet nasıl alınır? Doğu Ekspresi bilet bulma yolları 2021

Popülerliliği her geçen gün daha fazla artan Doğu Ekspresi için bilet bulmak oldukça zorlaşmaya başladı. Seferlerini Turistik Doğu Ekspresi ile beraber sürdüren Doğu Ekspresi, seyrine doyulmaz bir Doğu Anadolu seyahati vaad ediyor. Her kesimden vatandaşın rahatlıkla kullanabildiği Doğu Ekspresi'nden bilet nasıl alınır? Doğu Ekspresi'nde bilet bulma yolları nelerdir? Yanıtı haberimizde.

Seyehat alanlarından geçerken yolcularına kartpostallık görüntüler sunan Doğu Ekspresi yolcu sayısını her yıl arttırmaya devam ediyor. Pandemi sebebiyle seferlerinde belirli kısıtlamalar olsa da, 2021 yılı için de yolcuların bilet bulma konusunda en çok araştırdıkları seyahat turu olarak dikkat çekiyor. Bu kadar popüler olması da bilet bulmak konusunda kişileri oldukça zorluyor. Ankara - Kars arasında seferleri bulunan trene binen yolcular, seyahatleri sırasında hem manzaranın tadını çıkarıyorlar hem de en güzel kareyi yakalamak için bir fotoğraf çekme yarışı içerisine giriyorlar. Peki Doğu Ekspresi'ne bilet bulmanın en kolay yolu nedir ve bilet nasıl alınır? Doğu Ekspresi bilet ücretleri ne kadar? Doğu Ekspresi hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlarını, haberimiz içerisinde derledik.

# 1 DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI 2021

Doğu Ekspresi'nin 2021 yılı bilet fiyatları belli oldu. Vagon tiplerine göre fiyatı belirlenen Doğu Ekspresi'nde eğer yataklı vagondan bilet almak istiyorsanız ödeyeceğiniz ücret miktarı şu şekildedir:

- Eğer odada yalnızca siz olmayacaksanız yatak başına ödeyeceğiniz ücret 249 TL  50 kuruştur. Yataklı vagonların genel ücreti ise 480 TL'dir.

Eğer yataklı kuşetli vagonlardan bilet almak istiyorsanız bilmeniz gereken şey bu vagonların oldukça lüks olduğudur. İçerisinde dolap, lavabo ve askı gibi bölümler bulunmaktadır. Örtülü kuşetli vagon oldukça popülerdir. Bilet fiyatı ise şu şekildedir: 

- Tam: 78 TL

- Öğretmen, öğrenci, basın çalışanı ve 60-64 yaş arası vatandaşlar: 69 TL 50 kuruş.

- 65 yaş ve üstü ile 7-12 yaş arası çocuklar: 49 TL

Bir kuşette en az 4 kişi seyahat edebilmektedir. İçerisinde 4 koltuk bulunmaktadır ve bu koltuklar istenirse yatak olabilmektedir. Ve bu kuşetlerde sizlere özel çarşaf, yastık vb. eşyalar bulunmaktadır.

Ancak yatak yerine sadece yatak olarak da kullanılabilen koltukların bulunduğu pulmanlarda seyahat etmek istiyorsanız, ödeyeceğiniz bilet fiyatları şu şekildedir:

- Tam: 58 TL

- 13–26 yaş arasında öğrenciler: 49 TL 50 kuruş

- 60-64 yaş arası vatandaşlar: 49 TL 50 kuruş

Bu vagon tipi çok fazla tercih edilmediği için rahatlıkla bilet bulunabilmektedir.

# 2 DOĞU EKSPRESİ'NDEN BİLET NASIL ALINIR?

Doğu Ekspresi biletleri TCDD'nin (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) internet sitesinden alınmaktadır. İnternet sitesine girdiğinizde Ana Hat Trenleri sekmesi altında bulunan Doğu Ekspresi Ankara Kars Yolculuğu sayfasına girebilir ve burada bulunan Doğu Ekspresi bilet al seçeneğinden biletinizi alabilirsiniz. İnterneti kullanmak istemiyorsanız çağrı merkezi ya da mobil uygulamayı da deneyebilirsiniz.

# 3 DOĞU EKSPRESİ'NDEN BİLET NASIL BULUNUR?

Biletler 1 aylık süreyle satışa çıkarılmaktadır. Örneğin bugün bir bilet almak istiyorsanız, tam 1 ay sonrası için bilet almış olursunuz. Biletler sabah saat 07.00 itibariyle satışa sunulmaktadır. Biletler konulduğu andan itibaren hızlıca satılıyor bu sebeple de atik olunması gerekiyor.

- Bilet satış sayfasını sürekli güncelleyin. Eğer uygulamadan satın alacaksanız telefonunuza alarm kurup sayfayı durmadan güncelleyerek paylaşım yapılmasını da bekleyebilirsiniz.

- Daha fazla ücret ödeyip seyahat acentalarından da toplu veya sadece kendiniz için bilet satın alabilirsiniz.

Poplin kol gömlek nedir? En güzel poplin kol gömlek modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Poplin kol gömlek nedir? En güzel poplin kol gömlek modelleri

BİR YORUM YAPIN 0