Kuyucak Köyü lavanta bahçesi nerede, nasıl gidilir? Lavanta Kokulu Köy giriş ücreti

Özellikle fotoğraf tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği, 'Türkiye'nin Lavanta Bahçesi' olarak bilinen Kuyucak Köyü, pandemi sürecinde tek bir Koronavirüs vakasının görünmemesi nedeniyle şaşırttı. Yerli turistin son dönemde, bu gerçeği bilerek gitmeyi daha çok istedikleri Kuyucak Köyü hakkında tüm bilinmesi gerekenleri, haberimizde derledik.

Sahip olduğu lavanta bahçesiyle kartpostallık görüntüler sunan, her mevsim geniş bir ziyaretçiyi kabul eden Kuyucak Köyü, bağlı olduğu Isparta'nın en büyük turizm kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor. 'Türkiye'nin Lavanta Bahçesi' unvanıyla adını yurt dışında da duyuran Kuyucak Köyü son dönemlerde, halkından hiç kimsenin Koronavirüs hastalığına yakalanmamasıyla gündemde yer alıyor. Köyde bu zamana kadar hiçbir şekilde karantina ve sosyal izalosyan da uygulanmış değil ancak buna rağmen tedbir elden bırakılmıyor. Muhtar Gürol Yılmaz ise konuyla ilgili olarak, 'Allah'a şükürler olsun ki bir tane corona virüs vakası yaşamadık. Köyümüzde vaka sayısı sıfır. Ama vaka yok diye maske, mesafe ve temizlik kurallarını hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Şu an sıkıntımız yok.' açıklamasında bulunuyor.

LAVANTA EN BÜYÜK EKONOMİK KAYNAK

Lavanta turizm de olduğu kadar maddi geçim açısından da en büyük kaynak oluyor. Köyde yerleşik yaşamını sürdüren halk, lavantadan elde ettiklerin yağın satışını yapıyor. Her ne kadar Temmuz - Ağustos aylarında daha yoğun olsa da, güzelleşen havaların etkisiyle bu dönemde de kalabalık olan köyde, sosyal mesafe kurallarına uygun bir biçimde gezintiler yapılıyor.

KUYUCAK KÖYÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Günün istediğiniz saatinde gidebileceğiniz bu köyün açık adresi şu şekildedir: Tepecik, 32700 Kuyucak, Keçiborlu, Isparta. Isparta merkeze 48 km. uzaklıkta olan köy için merkezden araçlar kalkmaktadır. Eğer bu araçlara binmek istemezseniz, Isparta otogarından kalkan Keçiborlu otobüslerine binebilirsiniz. 

Bu otobüsler hafta sonuna özel, kişi başı 13 TL'lik bir ücrete sahiptir. Kalkış saatleri garaj için 10:00, 12:00, 14:00’tür. Kuyucak’tan dönüşler için ise 13:00, 16:00 ve 19:00’dır.

LAVANTA KOKULU KÖY'ÜN ÇEVRESİNDE GEZİLECEK YERLER

Buraya geldiğiniz zaman muhakkak görmeniz gereken, köye yakın yerler bulunmaktadır. Isparta'da bulunan Eğirdir Gölü ile Burdur’da bulunan Salda Gölü bu yerlerdendir. Ayrıca Burdur'da bulunan Sagalassos Antik Kenti'ni de gezebilirsiniz.

Karnabahar nasıl temizlenir? Karnabahar buzlukta nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Karnabahar nasıl temizlenir? Karnabahar buzlukta nasıl saklanır?
En çok tercih edilen sahan seti modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

En çok tercih edilen sahan seti modelleri ve fiyatları

BİR YORUM YAPIN 0